Preotul paroh, alături de familia bărbatului suspectat că a omorât în bătaie un copil de 14 ani: ”Cu ajutorul lui Dumnezeu o să treceți peste!”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
04/03/2020, 18:18
Preotul paroh, alături de familia bărbatului suspectat că a omorât în bătaie un copil de 14 ani: ”Cu ajutorul lui Dumnezeu o să treceți peste!”
Preotul paroh, alături de familia bărbatului suspectat că a omorât în bătaie un copil de 14 ani: ”Cu ajutorul lui Dumnezeu o să treceți peste!” foto: profimedia.com

Un bărbat dintr-o comună din Vaslui a omorât în bătaie un copil de 14 de ani pe care l-a lovit de zeci de ori cu un par, însă preotul paroh este acum solidar cu familia agresorului. Preotul Ștefan Iulian din sat ține să consoleze familia celui suspectat că a comis crima și aduce reproșuri familiei victimei, scrie Adevărul.

”Nu pot dușmanii să distrugă cât pot clădi prietenii”

Preotul din Dimitrie Cantemir a postat un mesaj de susținere a familiei lui Dan Mîcnea, comentând la postarea din decembrie a acestuia în care prezenta pagubele făcute de incendiul de la magazinul său, care ar fi fost incendiat intenționat de băiatul de 14 ani.

Preotul paroh din satul bărbatului acuzat că l-a ucis pe băiatul de 14 ani, din judeţul Vaslui, şi-a manifestat public susţinerea faţă de presupusul autor al crimei şi familiei acestuia, în timp ce faţă de familia victimei are o atitudine critică, punându-i la îndoială durerea.

Lucrurile nu rămân niciodată neresplătite. Indiferent dacă sunt bune, ori rele! Curaj! A fost o încercare mare, dar împreună cu ajutorul lui Dumnezeu o să treceţi peste! Şi nu uitaţi că aveţi şi prieteni! Şi nu pot duşmanii să distrugă cât pot clădi prietenii şi prietenia. Asta e ce contează. Vă suntem aproape!”, a scris preotul Ștefan Iulian.

Postarea sa a provocat reacții din partea internauților scandalizați. ”Astea nu sunt cuvinte spuse de omul lui Dumnezeu. Aveți copii, părinte?”, a scris unul dintre ei.

În replică, preotul a revenit cu un comentariu, în care spune că Dan Mîcnea ”a cedat” când poliția nu i-a dat ”nicio speranță” în ce privește incendiul provocat de copil.

Nu justific în niciun fel fapta! Numai că toţi care comentaţi ştiţi povestea doar din prisma celor spuse din presă şi blestemaţi şi aruncaţi cu piatra! Acest copil, Dumnezeu să-l odihnească în pace, dacă nu era situaţia aceasta, vă asigur că făcea lucruri în urma cărora ar fi suferit mulţi oameni (cum au suferit şi până acum). Acum 3 luni, le-a dat foc la magazin (care de fapt era o cameră a casei părinţilor lor)…şi mama era abia operată…nu se putea deplasa oricum. A furat, a fost trimis acasă din nu ştiu ce ţară că tot din-astea făcea. Eu am încercat cât am putut, împreună cu familia să liniştim apele. Însă în momentul în care organele competente nu i-au dat nicio speranţă că lucrurile se vor rezolva în vreun fel spunând ca el- copilul nu aparţine nimănui şi ca nimeni nu răspunde pt el; în acel context din păcate a cedat. Sunt multe de spus, acum toţi cei „din familia” copilului, care nu-l recunoşteau până acum, acum se dau la televizor plângând. El o să fie pedepsit pentru faptă. Mai mult….Dumnezeu cu mila pt fiecare dintre noi. Iertaţi-mă pentru că nu am putut face mai mult!”, a comentat preotul Ştefan Iulian.

Lovit și după ce a căzut la pământ

Adolescentul de 14 ani din comuna vasluiană Dimitrie Cantemir a fost găsit mort, luni după-amiază, într-o râpă din comuna Oteleni, iar oamenii legii au descoperit că fusese bătut cu par de aproape 100 de ori.

Suspectul în această crimă odioasă este un bărbat de avea un magazin în curtea socrilor, ce fusese incendiat în luna noiembrie 2019. Bărbatul nu știa cu exactitate cine a dat foc afacerii sale, însă îi bănuia pe băiatul de 14 ani și pe alți doi tineri.

În data de 23 februarie s-a întâlnit cu victima într-un parc şi a întrebat minorul încă o dată care a fost traseul parcurs în noaptea în care a fost incendiat magazinul. Victima era cu bicicleta, au plecat împreună către locaţiile pe care le indica minorul ca fiind traseul parcurs în acea noapte”, a declarat pentru Mediafax Alice Ruja, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Astfel, se pare că bărbatul suspecta că este mințit de adolescent, motiv pentru care a început să îl bată cu un par într-o lizieră de salcâmi.

A smuls un par din pădure şi a lovit victima de mai multe ori, el susţine că peste mâini şi peste picioare, urmează să vedem exact ce leziuni are la autopsie, în aprecierea lui a aplicat cam 100 de lovituri victimei, inclusiv după căderea victimei la pământ”, a mai spus Alice Ruja.

Ulterior, după ce i-a aplicat tânărului loviturile respective, bărbatul și-a văzut de drum, lăsându-l pe tânăr să moară în lizieră.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×