Băiat de 14 ani din Vaslui, găsit fără suflare într-o râpă, după ce fost bătut cu aproximativ 100 de lovituri de par. Suspectul a fost reținut

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 13:00
Băiat de 14 ani din Vaslui, găsit fără suflare într-o râpă, după ce fost bătut cu aproximativ 100 de lovituri de par. Suspectul a fost reținut
Băiat de 14 ani din Vaslui, găsit fără suflare într-o râpă, după ce fost bătut cu aproximativ 100 de lovituri de par. Suspectul a fost reținut. Sursa foto: Hepta

Un adolescent de 14 ani din comuna vasluiană Dimitrie Cantemir a fost găsit mort, luni după-amiază, într-o râpă din comuna Oteleni, iar oamenii legii au descoperit că fusese bătut cu par de aproape 100 de ori.

Băiatul, omorât din cauza unui magazin incendiat

Suspectul în această crimă odioasă este un bărbat de avea un magazin în curtea socrilor, ce fusese incendiat în luna noiembrie 2019. Bărbatul nu știa cu exactitate cine a dat foc afacerii sale, însă îi bănuia pe băiatul de 14 ani și pe alți doi tineri.

„Întrucât declaraţiile în acel dosar erau contradictorii, autorul a încercat să afle el traseul parcurs de victimă în noaptea în care a fost incendiat magazinul.

Astfel încât, în data de 23 februarie s-a întâlnit cu victima într-un parc şi a întrebat minorul încă o dată care a fost traseul parcurs în noaptea în care a fost incendiat magazinul.

Victima era cu bicicleta, au plecat împreună către locaţiile pe care le indica minorul ca fiind traseul parcurs în acea noapte”, a declarat pentru Mediafax Alice Ruja, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Suspectul l-ar fi omorât pe tânăr cu 100 de lovituri de par

Astfel, se pare că bărbatul suspecta că este mințit de adolescent, motiv pentru care a început să îl bată cu un par într-o lizieră de salcâmi.

„A smuls un par din pădure şi a lovit victima de mai multe ori, el susţine că peste mâini şi peste picioare, urmează să vedem exact ce leziuni are la autopsie, în aprecierea lui a aplicat cam 100 de lovituri victimei, inclusiv după căderea victimei la pământ”, a mai spus Alice Ruja.

Ulterior, după ce i-a aplicat tânărului loviturile respective, bărbatul și-a văzut de drum, lăsându-l pe tânăr să moară în lizieră.

„După ce l-a lovit, l-a lăsat acolo şi a plecat acasă. Seara a presupus că victima a decedat, având în vedere numărul mare de lovituri, astfel încât a luat o pătură şi o sârmă din vie şi s-a întors la locul unde agresase minorul.

Într-adevăr l-a găsit pe minor decedat, motiv pentru care s-a gândit cum să scape de cadavru”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Așadar, bărbatul a înfășurat cadavrul tânărului de 14 ani în pătură, l-a legat cu sârmă și l-a ascuns într-o râpă, la 15 kilometri de locul faptei. La două zile după crimă, bunicii băiatului au sesizat la poliție dispariția acestuia, iar primul suspect a fost bărbatul în cauză, care a recunoscut fapta după ce a picat testul poligraf.

„A picat testul şi în urma acestui lucru a decis să spună adevărul, astfel încât a condus organele de poliţie pe tot traseul şi a indicat locul în care a aruncat victima”, a mai declarat Alice Ruja.

Acum, suspectul de 39 de ani este reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×