Preot constănțean, surprins într-o ipostază rușinoasă, chiar în timpul spovedaniei! Ce făcea bărbatul

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 16:22
Preot constănțean, surprins într-o ipostază rușinoasă, chiar în timpul spovedaniei! Ce făcea bărbatul
Preot constănțean, surprins într-o ipostază rușinoasă, chiar în timpul spovedaniei

Un preot din Constanţa i-a şocat pe enoriaşii săi, dar și pe toți cei de pe internet, când a fost filmat în biserică într-o ipostază modernă, dar care nu are deloc treabă cu activitatea sa din timpul filmării.

Preot constănțean, surprins într-o ipostază rușinoasă, chiar în timpul spovedaniei

Spovedania, care este una din cele 7 Sfinte Taine ale Bisericii, este, de fapt, dezbrăcarea omului de păcate și înnoirea lui prin botezul lacrimilor de pocăință și prin iertarea harică, pe care o săvârșește asupra lui preotul duhovnic.

Duhovnicul, pe lângă săvârșitorul tainei de dezlegare, este și doctor sufletesc, și cu cât ne cunoaște mai bine, cu atât ne poate ajuta mai mult. Acel ce acoperă la spovedit sau nu spune vreun păcat de moarte, de care-și aduce aminte, face un nou păcat de moarte, și, în loc de iertare, va fi osândit.

Preotul spune că sunt alte probleme în țară, mai serioase decât a lui

Ei bine, preotul din Constanța ar fi putut rata multe dintre păcatele pe care o enoriașă le-a săvârșit, deoarece în timpul spovedaniei a fost filmat în timp ce butona de zor telefonul mobil. Din când în când, acesta mai ridica privirea și se uita în biserică, apoi se întorcea la activitatea sa de pe telefon. În tot acest timp, enoriașa sa se afla în genunchi, sub patrafirul duhovnicului său.

Contactat de presa locală, preotul le-a sugerat jurnaliştiilor să se ocupe de lucruri mai importante, care se întâmplă în ţară și să-i dea lui pace.

„Nu stau pe telefon în timpul spovedaniei, poate era ceva urgent. Sunt lucruri mult mai importante de care ar trebui să vă ocupați, care se întâmplă la noi în țară”, a declarat părintele pentru replicaonline.ro.

Reprezentanţii bisericii precizează că au văzut şi ei filmarea, dar că aşteaptă şi versiunea preotului, înainte de a trage vreo concluzie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×