Premierul Viorica Dăncilă a gafat din nou, în timp ce recunoștea că face greșeli! Top 40 de greșeli!

Claudiu Ilie   
în Poze haioase
01/09/2018, 14:41
Premierul Viorica Dăncilă a gafat din nou, în timp ce recunoștea că face greșeli! Top 40 de greșeli!
Premierul Viorica Dancila a gafat din nou, chiar in timpul discursului in care recunostea ca mai face greseli de exprimare

Premierul Viorica Dăncilă a gafat din nou, ea făcând greșeli mai ales atunci când vorbește liber. Chiar premierul a recunoscut astăzi, dar a pus desele greșeli pe seama oboselii acentuate. S-a întâmplat la școala de vară a femeilor social-democrate, însă chiar în acel discurs premierul a mai făcut o gafă!

”Legat de PREȘIDENȚIA Consiliului Uniunii Europene, am văzut îngrijorările unora că nu suntem pregătiți, că vom avea probleme. Vă asigur că suntem în grafic atât din punct de vedere al organizării cât și logistic, că avem un program foarte bun, vom avea o PREȘIDENȚIE de succes”, a spus Dăncilă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Citește și Viorica Dăncilă, la un pas de demitere! Ce se întâmplă la vârful partidului

Citește și Plecări în masă din PSD! Nicolae Bănicioiu se alătură lui Victor Ponta!

Viorica Dăncilă a a gafat din nou

De când conduce Guvernul, prim-ministrul a fost criticat pentru numeroasele greşeli de exprimare, dar şi pentru desele gafe diplomatice. ”Am fost descumpănită de virulența atacurilor lansate asupra mea. Dar, cu timpul, am înțeles un lucru: că cei mai înverșunați adversari, care îmi numără virgulele sau greșelile de exprimare, nu au altceva de criticat și, atunci, se limitează doar la aceste lucruri. Da, poate că am greșit. Este o presiune imensă, este o oboseală imensă. Și poate de multe ori, din neatenție sau pe fondul oboselii, am făcut greșeli și poate voi mai face. Dar vă asigur de un singur lucru: nu o să greșesc niciodată în deciziile pe care le voi lua pentru România și pentru români”, a fost răspunsul premierului.

Topă 40 de greșeli făcute de Viorica Dăncilă

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a făcut chiar un bilanţ al gafelor şi greşelilor de exprimare ale premierului Viorica Dăncilă, în cele şase luni de mandat, comparând-o pe aceasta cu un cunoscut personaj al bancurilor româneşti, spunând că ”Dăncilă este Bulă al anilor 20-20”. ”La un an de guvernare, gafele ei vor depasi oficial numărul bancurilor cu Bula de pe vremea lui Ceauşescu; Spre deosebire de Dancila, Bula era, totusi, inofensiv si simpatic”, şi-a început postarea deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, pe Facebook.

Liberalul a contabilizat geşelile gramaticale şi de exprimare ale premierului Viorica Dăncilă, apărute în spaţiul public, în timpul declaraţiilor sau conferinţelor de presă.

1. In cadrul unei sedinte de guvern, a spus 20-20 in loc de 2020: „Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douazeci şi hotărârea Guvernului”.

2. A spus de şase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, in timpul unei sedinte a Executivului, citind de pe foi.
3. La intalnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul raspuns pe care premierul Dancila a stiut sa-l dea la o intrebare in limba engleza din partea omologului israelian a fost: “He, he”.
4. Gafa de protocol la intalnirea cu Papa Francisc. Viorica Dancila nu a invatat in engleza formula de adresare catre Suveranul Pontif, rostind: “Sfintia Voastra, I am very glad for this opportunity”.
5. „Cei care dezinformeaza UE sunt autisti”- declaratie care i-a adus o plangere la CNCD.
6. Întrebată de presă dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns că „Orice om îi este teamă de o plângere penală”.
7. A vrut să plece de la întâlnirea cu premierul croat Andrej Plenković, pe care Dancila l-a invitat in Palatul Victoria inaintea intonarii imnurilor celor doua tari. Acesta i-a facut un semn discret sa astepte.
8. A repetat gafa si i-a facut semn premierului croat sa intre in Palat inainte de salutarea garzii de onoare.
9. La finalul declaraţiilor comune, premierul Dancila i-a propus acestuia intr-o engleza stricata: “Make a photo?”.
10. In conferinta de presa comuna, Dancila a declarat: “Am avut discutii foarte interesante privind cooperarea noastra (…) si in perspectiva apartenentei cele doua state”.
11. „Putem spune, pe scurt, că REDUCEM DEMOCRAŢIA… ăăă… reducem birocraţia”- afirmaţie făcută în timpul unei şedinţe de guvern.
12. „Avem apoi oraşul medical universal…universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei”.
13. “Sunt trei stadioane care deja se fac: Dinamo, Rapid şi..Giuleşti” (după ce s-a uitat în mod vizibil pierdută după consilieră, aşteptând să i se şoptească un răspuns).
14. La primirea premierului eston Juri Ratas, Viorica Dancila a ramas blocata pe pista din aeroportul Mihail Kogalniceanu, dupa care si-a intrebat consilierul daca trebuie sa astepte onorul de la soldatii de garda sau poate pleca.
15. I-a uitat numele premierului eston Juri Ratas in cadrul declaratiilor oficiale.
16. Episodul arborarii gresite a steagului Estoniei, situatie corectata chiar de premierul Juri Ratas, in timp ce Viorica Dancila a asistat impasibila, ba chiar a mai si aplaudat gestul acestuia la final.
17. La moţiunea de cenzură depusă de PNL, în Parlament, a spus Banca Monetară în loc de Banca Mondială: „Când nu aţi mai avut cum să negaţi performanţele economice ale acestei guvernări, recunoscute de Fondul Monetar Internaţional, Banca Monetară(..)”
18. „De ce minţiţi oamenii că în fiecare lună a crescut preţurile?”- afirmaţie în Parlament, la moţiunea de cenzură.
19. „Această dezinformare este pur şi simplu o minciună!” – afirmaţie în Parlament, la moţiunea de cenzură.
20. „Majorările de preţuri s-au diminuat.”- afirmaţie în Parlament, la moţiunea de cenzura.
21. “Criticile aduse Guvernului de catre Opozitia PARLAMENTALA”.
22 In deplasarea de la Lisabona, Dancila i-a vorbit premierului portughez despre provocarile UE care vor aparea “prost” Brexit.
23. La intoarcerea din vizita facuta in Portugalia, Dancila a declarat ca a vorbit despre preluarea “Presedintiei Romaniei”, fiind vorba de fapt despre preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului European.
24. In cadrul acelorasi declaratii, Dancila a spus ca a mai vorbit si despre dezvoltarea relatiei “privelegiate” dintre Romania si Portugalia.
25. Intr-un interviu acordat la Bruxelles dupa o intalnire cu prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, Dancila a declarat ca au vorbit despre “abuzul in servici”.
26. In cadrul aceluiasi interviu, Dancila a vorbit despre “dosare care pe urma au fost achitate”, nestiind ca doar oamenii pot fi achitati, nu si dosarele.
27 „Aceste lucruri trebuiesc puse in balanta”; “Imi doresc ca sa pornim de la un moment zero”; “S-a aratat nemultumirea faptului ca nu exista consens”.
28. La Simfonia Lalelor, in Pitesti, copii de grădiniţă au fost puşi să defileze în faţa premierului Dăncilă, iar o fetiţă de 3 ani a fost pusă să stea în cap în faţa sa. Premierul Dăncila a aplaudat fericita.
29. „Dorim să ne anexăm pe prevenţie”, în loc de „să ne axăm pe prevenţie”.
30. “Am participat la punerea în FUNCŢIE a staţiei de pompare…”.
31. Intr-o sedinta de guvern a pronunţat de trei ori „Boing” numele companiei „Boeing”.
32. „Faceţi un exerciţiu DE IMAGINE şi puneţi-vă în locul meu”.
33. „Am dat ordonanţă de urgenţă cu privire la persoanele cu DEZABILITĂŢI”.
34. „Cu aceste soluţii veţi rezolva problemele care le aveţi”.
35. „Am reuşit să acredităm autorităţile de MENEGEMENT”.
36. „Educaţia şi sănătatea cetăţeanului sunt PREMORDIALE”.
37. „Vreau o relaţie instituţională bună PREŞEDENŢIE, Guvern, Parlament.”
38. Intr-o emisiune TV, intrebata de inundatii si daca sunt culturi afectate, Viorica Dancila raspunde afirmativ, iar apoi recita, minute in sir, despre programele de irigatii ale Guvernului .
39. “Acest guvern a facut ca apa sa fie gratuita pana la statia de pompare”.
40. Crede ca Pakistan si Iran sunt in UE: „Bineînţeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuţii cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate”, acestea fiind cele 40 de greşeli identificate de parlamentarul liberal.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×