Premierul Orban le cere românilor din Italia să respecte recomandările făcute de autoritățile de la Roma pentru combaterea coronavirusului

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
23/02/2020, 22:40
Premierul Orban le cere românilor din Italia să respecte recomandările făcute de autoritățile de la Roma pentru combaterea coronavirusului
Premierul Ludovic Orban/ Foto: Hepta

Prmeierul Ludovic Orban le-a recomandat românilor care locuiesc în Italia să respecte întrutotul recomandările făcute de autoritățile italiene legate de combaterea epidemiei de coronavirus.

Centre de carantină în afara Capitalei

Trebuie respectate toate măsurile adoptate de autoritățile italiene. Trebuie evitată pe cât este posibil orice deplasare în zona în care există pericol de îmbolnăvire”, a declarat Ludovic Orban, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Am avut o discuție personală și cu ambasadorul legat de ce trebuie să spună oamenilor”, a precizat șeful Guvernului.

Orban a precizat autoritățile române au instituit centre de carantină în mai multe localități. ”Am gândit locații posibile de carantină și în afara Bucureștiului”, a declarat primul-ministru. Centrele de carantină ar urma să-i primească pe românii care vin din străinătate din zone de focar de infecție cu coronavirus.

Elevii din Alba scapă de carantină

Șeful Guvernului este la curent și cu situația autocarului cu cei 50 de elevi și profesori din Alba-Iulia care sunt în drum spre țară venind din Veneto, dar a precizat că zona din care se întoarce autocarul nu a fost declarată oficial zonă de focar așa că nu va fi nevoie de trimiterea excursioniștilor într-un centru de carantină.

Recomandarea va fi să stea izolaţi acasă, nu vor intra în carantină, pentru că acel autocar nu vine din zona respectivă. Este vorba despre 50 de copii. Chiar am discutat cu ministrul Sănătăţii pe tema aceasta şi având în vedere că nu vin din zonă de focar nu se va lua decizia de a fi ţinuţi în carantină 14 zile şi va exista solicitarea pentru fiecare familie să stea copilul acasă”, a mai spus Ludovic Orban.

Un autocar cu aproximativ 50 de elevi și profesori de la un liceu din Alba Iulia se întoarce în această seară în țară dintr-o excursie făcută în regiunea Veneto, afectată de epidemia de coronavirus din Italia, informează  Alba24.ro.

Autocarul a fost dat în consemn la vama Borș, unde excursioniștii vor examinați pentru detectarea eventualelor simptome ale infecției cu coronavirus, iar odată ajunși la Alba-Iulia vor fi băgați în carantină timp de 14 zile.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×