Franța se pregătește pentru o epidemie de coronavirus. Îngrijorări legate de focarul din Italia

Adrian Ilie  
înStiri de ultima ora
23/02/2020, 14:37
Franța se pregătește pentru o epidemie de coronavirus. Îngrijorări legate de focarul din Italia
Olivier Veran, ministrul Sănătății din Franța/ Foto: Hepta

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran a declarat, într-un interviu pentru Le Parisien, că noi cazuri de coronavirus sunt ”foarte probabile” în Franța și că autoritățile sanitare sunt pregătite în cazul unei epidemii, adăugând că urmărește ”cu deosebită atenție” situația din Italia, transmite Reuters.

Au pus răul în față

Astăzi există un singur pacient infectat în Franța, care este spitalizat la Lyon. Starea sa de sănătate nu este îngrijorătoare. Toți ceilalți, cu excepția unui bătrân de 80 de ani care a murit, au fost externați vindecați și nu sunt contagioși”, a declarat Olivier Veran.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Acum temerile autorităților franceze sunt legate de răspândirea bolii în nordul Italiei, în apropierea frontierei cu Franța.

Alte cazuri sunt foarte probabile. O epidemie? Ne pregătim pentru asta”, a spus ministrul Veran.

Acesta a precizat că numărul laboratoarelor din Franța echipate cu teste de diagnosticare va fi crescut ca să se ajungă la o capacitate de câteva mii de teste pe zi, față de 400 cât este acum.

Peste 100 de cazuri în Italia

În Italia, numărul cazurilor de coronavirus a depășit 100. În Lombardia au fost confirmate 89 de cazuri, iar în Veneto 24. În afară de aceste regiuni, cazuri izolate au mai fost înregistrate în Piemont, aflat în imediata vecinătate a graniței cu Franța, și în Emilia Romagna, astfel că numărul total al cazurilor este de 132.

Unsprezece localități, cu o populație însumată de 50.000 de locuitori, au fost plasate în carantină.

Universitățile din nordul Italiei au fost închise până la sfârșitul lunii, iar patru meciuri de fotbal din Serie A au fost amânate.

Lombardia și Veneto reprezintă centrul industrial al Italiei și, împreună, produc circa 30% din PIB astfel că o prelungire a epidemiei de coronavirus ar putea avea un impact serios asupra întregii economii italiene, care deja se află în prag de recesiune.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×