Premierul Ludovic Orban a votat: ”Funcția de președinte este cea mai importantă”

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
10/11/2019, 08:44
Premierul Ludovic Orban a votat: ”Funcția de președinte este cea mai importantă”
Ludovic Orban spune că votul este un drept fundamental câștigat prin sacrificii. Sursa foto: digi24.ro

Premierul Ludovic Orban și-a exprimat opțiunea de vot la alegerile prezidențiale în urmă cu mai puțin de o oră. Premierul i-a îndemnat pe români să iasă la vot pentru că președintele este cea mai importantă persoană în stat care dă direcția.

Ludovic Orban a ieșit la vot de la primele ore ale dimineții

Ludovic Orban a ajuns la Şcoala numărul 1 din Dobroieşti, judeţul Ilfov, în jurul orei 8:00 unde a votat candidatul preferat pentru fotoliul de la Cotroceni. Premierul României este de părere că votul este fundamental în această zi deoarece președintele este persoana care „dă direcția, reprezintă România în lume și corectează eventualele erori ale altor instituții”. Totodată, politicianul i-a îndemnat pe români să iasă la vot pentru că este un drept pe care și l-au câștigat prin sacrificii.

„Votul este fundamental. Funcția de președinte este cea mai importantă, pentru că președintele dă direcția, reprezintă România în lume și corectează eventualele erori ale altor instituții. Este cel care dă tonul”, a declarat Ludovic Orban, potrivit hotnews.ro.

Ludovic Orban i-a îndemnat pe moldoveni să iasă la vot

Cetețenii din Republica Moldova și-au votat candidatul pentru alegerile prezidențiale încă de la începutul lunii noiembrie. Mai exact, duminica trecută, pe 3 noiembrie, a avut loc turul doi al alegerile de peste Prut. Premierul României Ludovic Orban a scris un mesaj pe un cont de socializare în care i-a îndemnat pe moldoveni să iasă la vot pentru că Chișinăul și alte orașe din Republica Moldova au nevoie de „o democrație curată”

„Îndemn toți cetățenii Republicii Moldova să meargă să voteze în turul doi al alegerilor locale. Republica Moldova are nevoie de o democrație curată, iar exercitarea votului este un pas important pentru păstrarea sănătății democrației. Chișinăul și toate celelalte administrații locale din Republica Moldova au nevoie de dezvoltare și de un parcurs european. Îmi doresc ca votul din 3 noiembrie să arate că frații noștri moldoveni iubesc democrația și vor să fie alături de noi, în Europa”, a scris premieurl pe contul de Facebook.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×