Predicțiile pentru 2020 care au dat greș. Unele lucruri s-ar putea întâmpla, totuși, potrivit futurologilor

Dan Suta   
în Stiri mondene
01/01/2020, 18:30
Predicțiile pentru 2020 care au dat greș. Unele lucruri s-ar putea întâmpla, totuși, potrivit futurologilor
Predicțiile pentru anul 2020 care mai au de așteptat. Sursa foto: pixabay.com

Lumea a vrut dintotdeauna să știe ce se va întâmpla în viitor. Unele predicții s-au adeverit de-a lungul timpului, altele însă au dat greș.

Predicțiile pentru 2020 care mai așteaptă

În urmă cu zeci de ani mai mulți futurologi respectați în lumea științifică au dat ca sigur anul 2020 ca fiind anul în care roboții vor conduce omenirea.

Ba mai mult, potrivit altor predicții făcute în secolul trecut, în anii 2000 trebuia să fi avut deja contactul cu extratereștrii.

Ce e sigur: Anul ăsta, Japonia va trimite prima bază de roboți pe Lună

Aici e vorba despre niște predicții făcute de oameni care și-au argumentat ideile științific, deci nu intră clarvăzătorii care profită de slabele cunoștințe ale oamenilor.

Multe dintre acestea au fost realizat de RAND Corporation, raportul de prezicere a viitorului fiind semnat de 82 de experți din domenii diferite, scrie mediafax.ro.

Predicțiile din 1964 spuneau că oamenii vor trimite echipaje umane pe Marte în anii 1980. Ei bine, nici astăzi omenirea nu a ajuns pe planeta roșie, însă în 2020 acest lucru va fi mai probabil ca niciodată.

Amenințarea inteligenței artificiale și a robotizării societății nu sunt SF. Acestea sunt deja vizibile. De fapt, oamenii de știință care au făcut previziunile pentru RAND Corporation acum 50 de ani au greșit doar anumite date.

Unele lucruri sunt date ca sigure în viitorul apropiat, iar chiar astăzi, în timp ce afli aceste lucruri, inteligența artificială funcționează foarte bine, mașinile se conduc singure, iar primele modele de mașini zburătoare au fost testate deja.

Cât despre călătoriile spațiale și contactul cu civilizațiile extraterestre, aici mai avem de așteptat, căci presupun mai multă cercetare și mai multă muncă.

Printre lucrurile  sigure care sunt planificate pentru 2020 sunt scoaterea pe piață a celei mai bune variante de ochelari AR (realitate augmentată) și trimiterea de către Japonia a primei baze robotice permanente pe satelitul natural al Pământului, Luna. Restul, rămâne de văzut.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×