Prăjitura Crăciuniţa e favorita gospodinelor! Se face în Ajun de Crăciun

Dan Suta   
în Stiri mondene
22/12/2019, 14:26
Prăjitura Crăciuniţa e favorita gospodinelor! Se face în Ajun de Crăciun
Prăjitura Crăciunița, una dintre cele mai delicioase. Sursa foto: antena3.ro

Prăjitura Crăciunița este una dintre cele mai delicioase preparate pe care gospodinele o pun pe masă în zilele sărbătorilor de iarnă. În cele mai multe regiuni din țară, această prăjitură se prepară în Ajunul de Crăciun pentru ca ea să fie proaspătă în cele trei zile dedicate Nașterii Mântuitorului.

Pentru prăjitura Crăciunița ai nevoie de mai multe ingrediente, căci ea este formată dintr-un blat pufos și glazură.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingredientele necesare:

  • 7 ouă;
  • 80 de grame de mac;
  • 70 de grame de nucă de cocos;
  • 200 de grame de zahăr;
  • 200 de mililitri de lapte;
  • 60 de grame de făină;
  • un pachet de margarină;
  • un plic de zahăr vanilat;
  • 200 de grame de pișcoturi;
  • 100 mililitri de  cafea.

Ingrediente pentru glazură:

  • patru linguri de zahăr;
  • trei linguri de lapte;
  • două linguri de cacao;
  • 25 de grame de margarină;
  • 25 de grame de nucă de cocos.

Modul de preparare pentru prăjitura Crăciunița

Primul lucru pe care trebuie să îl faci când te apuci de prăjitura Crăciunița este să bați albușurile spumă, iar treptat, în timp ce folosești telul sau mixerul, adaugă 100 de grame de zahăr, jumătate deci din cantitatea prestabilită conform listei cu ingredientele de mai sus. Cealaltă jumătate din zahăr se păstrează pentru mai încolo.

Zahărul trebuie să fie bine topit, impregnat în spuma din albușuri. Adaugă apoi macul și nuca de cocos și presară pe urmă două linguri de făină. Amestecă până obții o compoziție omogenă.

Pasul următor pentru a prepara prăjitura Crăciunița: pune compoziția rezultată în tava tapetată cu hârtie de copt. Bagă tava în cuptor și las-o la copt la foc mic.

Urmează acum să pregătești separat crema. Amestecă gălbenușurile cu restul de zahăr, restul de făină, laptele și zahărul vanilat. Amestecul se îngroașă pe o baie de aburi, iar apoi se lasă la răcit.

Pune în timp ce se răcește crema margarina și freacă bine compoziția până se face ca o spumă.

Așază blatul și întinde jumătate din cremă, apoi așază pișcoturile unul lângă celălalt. Înmoaie înainte pișcoturile în cafea. Pune peste pișcoturi restul de cremă.

Pentru prepararea glazurii vei avea nevoie de un vas separat. Pune în vasul respectiv, la foc mic, zahăr amestecat cu laptele, cacaoa și margarina până când se îngroașă destul de tare și dă în clocot.

Întinde glazura peste prăjitură și presară nucă de cocos deasupra. Poftă bună! Rețeta prăjitura Crăciunița a fost inspirată de pe site-ul rețetepractice.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×