Povestea răvășitoare a lui Vasile Burtea, tânărul abandonat de părinți! Avea 18 ani când a fost găsit mort, într-un lac din Buzău

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 09:55
Povestea răvășitoare a lui Vasile Burtea, tânărul abandonat de părinți! Avea 18 ani când a fost găsit mort, într-un lac din Buzău GALERIE FOTO
Vasile Burtea s-a sinucis la doar 18 ani. Sursa foto - facebook

Povestea răvășitoare a lui Vasile Burtea, tânărul abandonat de părinți și care a fost găsit mort într-un lac din Buzău, continuă să stârnească emoție. Cadavrul acestuia a fost descoperit  în lacul din parcul Marghiloman.

Povestea răvășitoare a lui Vasile Burtea, tânărul abandonat de părinți!

La puține momente după ce a împlinit 18 ani în luna iunie 2019, băiatul a părăsit apartamentul administrat de Protecţia Copilului. Acesta a încercat să ia totul pe cont propriu. A fost găzduit de un prieten, însă minunea nu a ținut prea mult timp.

Deși băiatul a dispărut de la sfârșitul lunii noiembrie, nimeni nu i-a sesizat lipsa. Despre dispariţia lui se vorbeşte abia acum, după ce s-a aflat că s-a sinucis. ”Deocamdată sunt singurul ce o să ma interesez.

Avea 18 ani când a fost găsit mort, într-un lac din Buzău

Fac asta înspre a-i permite o înmormântare cât de cât decentă. Toţi cei care doriţi să ajutaţi cu ce puteţi, vă rog să-mi scrieţi în privat. Vasile Burtea nu are părinţi sau posibilităţi pentru a-şi încheia ultima parte a vieţii sale cu decenţă”, a scris pe o rețea de socializare, Petre Ilie, prieten al băiatului.

Culmea, Vasile era descris de prieteni ca fiind vesel şi sociabil. În copilărie a fost dat în plasament unei familii din Nehoiu, satul Mlăjet. După absolvirea gimnaziului şi admiterea la liceu fusese mutat într-o locuinţă de tip rezidenţial din cartierul Dorobanţi.

Mai exact, băiatul nu a mai fost văzut de cunoscuţii săi de pe data de 20 noiembrie. La acea dată, tânărul trebuia să participe la o reuniune cu foştii colegi din Liceul Agricol Buzău. Mai avea un frate instituţionalizat într-un centru de la Berca.

După ce a împlinit 18 ani, potrivit legii, a fost obligat să părăsească apartamentul DGASPC. ”Dacă s-a schimbat atât de mult după ce a plecat de la Mlăjet şi a ajuns într-o situaţie atât de disperată, fără ca cineva să observe, este şi dovada unui sistem de asistenţă socială defect.

Un sistem care nu le oferă acestor copii şanse reale la o viaţă normală. Pe ei îi aduce barca de salvare doar până la 100 de metri de mal unde îi aruncă în apă fără să-i pese dacă au învăţat sau nu să înoate.

Un suflet de om faţă de care familia lui, satul român, noi, toţi, am eşuat lamentabil”, a scris și Sorin Gavriloiu, preot în satul Mlăjet, oraşul Nehoiu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×