Povestea emoționantă a unui bebeluș născut prematur, relatată de un preot din Constanța! Ce s-a întâmplat după botez

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/03/2019, 10:13
Povestea emoționantă a unui bebeluș născut prematur, relatată de un preot din Constanța! Ce s-a întâmplat după botez GALERIE FOTO
Povestea botezului unui copil nascut prematur a induiosat internautii

Un preot din Constanța a înduioșat rețelele de socializare, după ce a povestit cum a botezat un copil prematur, născut la doar șase luni de zile! Toți cei care au citit postarea preotului Istrati au spus că au izbucnit în lacrimi, după ce au citit ce s-a întâmplat imediat după ce micuțul a intrat în rândul creștinilor.

Preotul Istrati va ține minte toată viața botezul copilului născut prematur

„Într- o zi Ilinca, o asistentă minune care m-a moşit pe mine, tot neamul meu şi copiii mei, m-a chemat de urgenţă la maternitate să botez un copilaş născut la şase luni, prematur, care era pe moarte. M-am dus cu inima cât un purice, și după ce m-au blindat cu papuci, mască, ochelari, cască, am intrat pe tărâmul războiului dintre viaţă şi moarte.

Zeci de bebeluşi născuţi la 5, 6 şi 7 luni, cu mii de fire şi furtunaşe, se zbăteau să treacă de hotarul morţii. Unul era atât de mic, avea vreo 500 de grame cred, dar se scremea din toată fiinţa lui, încordându-şi mânuţele cât degetele mele mici. Aşa plânge el, mi-a zis Ilinca. Copilaşul bolnav, sub un kilogram, stătea într-o măgăoaie electronică teribilă. Cu mănuşi l-am luat, plin de fire cum era, şi l-am botezat, udându-l cu apa sfințită. Apoi cu o linguriță microscopică l-am împartăşit cu un miligram în care era Hristos întreg, Împăratul veacurilor.

Botez prematur
Preotul Istrati va tine minte toata viata sa botez copilului nascut premat

„Copilul ăsta n-a pus un gram de la naştere, are insuficienţă respiratorie gravă, şi totuşi nu vrea să moară”. Aşteaptă să intre în raiul Bisericii, am zis eu. Mi-am luat un scaun şi l-am privit îndeaproape pe pruncuşor, în incubator, preţ de câteva minute.

O pace adâncă era pe chipul lui. Dintr-o dată, şi-a întors capul spre mine şi mi-a oferit cel mai frumos zâmbet care există în univers. O poartă de lumină s-a deschis în inima mea. Eram tatăl lui spiritual, nu? Lacrimile mi-au zvâcnit din ochi şi n-am mai văzut decât vreo două asistente alergând de colo colo.

Şi linia vieţii de la electrocardiograf neîntreruptă, țiuind monoton, mirosind reavăn a moarte. Copilul ăsta te-a aşteptat să-l creştinezi, mi-a zis Ilinca. Eram atât de zdrobit încât n-am mai zis nimic. Dar în minte mi se pecetluise pentru veşnicie zâmbetul acela dumnezeiesc”, a povestit preotul Ioan Istrati.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×