Povestea bărbatului de 101 ani care s-a născut în timpul gripei spaniole. Cum s-a vindecat de coronavirus

Dan Suta   
în Stiri mondene
30/03/2020, 09:53
Povestea bărbatului de 101 ani care s-a născut în timpul gripei spaniole. Cum s-a vindecat de coronavirus
Alberto Belucci, 101 ani, unul din puținii vârstnici care s-a vindecat de coronavirus. Sursa foto: La Stampa

Povestea lui Alberto Bellucci, un bărbat de 101 ani din Italia, care s-a vindecat de coronavirus a atras atenția presei din întreaga lume. Omul, originar din Rimini, s-a născut în perioada uneia dintre cele mai mari pandemii, gripa spaniolă, în urma căreia au murit zeci de milioane de persoane.

Alberto Bellucci a învins, pe rând, gripa spaniolă, al Doilea Război Mondial și coronavirusul

Belucci a stat o săptămână într-un spital din Rimini, după ce fusese diagnosticat cu coronavirus. Cazul său este unul particular, căci răstoarnă tot ceea ce se știa despre cum afectează virusul anumite categorii de vârste.

Bărbatul de 101 ani a fost mereu optimist și, la câte a trăit de-a lungul unui centenar, gripa aceasta a fost un fleac pentru el.

Dorințele unui om ajuns la 101 ani

„Mi-ați cerut să revin și am făcut-o”, sunt primele cuvinte pe care bărbatul le-a rostit după ce a fost externat din unitatea medicală unde a fost îngrijit.

Alberto este acel supraviețuitor care are norocul în genă. Nu doar că nu s-a atins gripa spaniolă de el, dar acest veteran de război a scăpat de trei ori din mâinile naziștilor, în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Nepoata lui, Elisa, a povestit pentru cotidianul italian „La Stampa” că a fost mereu încrezătoare că bunicul ei va supraviețui și de această dată.

„Încă de când a ajuns la spital ne spunea că nemții erau mai periculoși și mai puternici decât acest virus”, așa că a primit această boală ca pe încă o provocare de la Dumnezeu, spune Elisa.

Despre modul în care s-a vindecat nu există multe de spus. Cel mai probabil a primat gena puternică a bărbatului, căci nu există un tratament anti-coronavirus care să dea roade 100% pentru toți pacienții, deci, mai ține și de norocul genetic.

Viceprimarul din Rimini, Gloria Lisi, i-a transmis câteva cuvinte de încurajare bărbatului și a dorit să ofere o rază de speranță tuturor italienilor: „Chiar și la 101 ani, viitorul încă nu este scris”.

Singurele dorințe ale bătrânului sunt să aibă parte de liniște, să fie înconjurați de cei dragi și să mănânce ceva fierbinte și picant.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×