Medicii chinezi vin cu vești proaste chiar și pentru supraviețuitorii coronavirusului! Rămân cu sechele grave

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 16:45
Medicii chinezi vin cu vești proaste chiar și pentru supraviețuitorii coronavirusului! Rămân cu sechele grave
Supraviețuitorii infecției cu coronavirus rămân cu sechele grave. Sursa foto: nytimes.com

Medicii chinezi vin cu vești foarte proaste chiar și pentru pacienții care s-au vindecat de coronavirus! Aceștia au ajuns la concluzia că virusul lasă sechele adânci în plămânii oamenilor pe care îi infectează, chiar și după dispariția virusului din organism.

Supraviețuitorii infecției cu coronavirus rămân cu sechele grave

Specialiștii din Hong Kong spun că unii pacienți care s-au recuperat după infecția cu noul coronavirus au acum o capacitate pulmonară redusă și au probleme de respirație când fac efort, arată Autoritatea Spitalicească din Hong Kong, citată de South China Morning Post.

Experții medicali i-au analizat pe pacienții care s-au vindecat de coronavirus și au ajuns la concluzia că au rămas cu sechele grave. Aceștia au dat publicității joi primele observații după observarea unui grup de pacienți vindecați de infecția cu noul coronavirus. În oraș au fost până în prezent 131 de cazuri confirmate și trei decese, iar 74 de pacienți au fost deja externați, notează South China Morning Post.

”Gâfâie dacă încearcă să meargă mai repede”

Doctorul Owen Tsang Tak-yin, director medical la Centrul pentru Boli Infecțioase de la spitalul Princess Margaret, a precizat că medicii au consultat deja în jur de 12 pacienți externați, iar dintre aceștia, doi sau trei au încă probleme respiratorii. ”Gâfâie dacă încearcă să meargă mai repede”, a declarat Tsang, joi.

”Unii pacienți recuperați par să sufere de o deteriorare cu 20 sau 30% a capacității pulmonare”, a spus specialistul. Tsang a mai adăugat că acești pacienți vor fi supuși unor teste suplimentare pentru a se afla care este starea exactă a plămânilor și vor face ședințe de fizioterapie.

Cert este că radiografiile făcute pacienților infectați și tratați la spitalul Princess Margaret arată că plămânii sunt deteriorați după infecția cu coronavirusul.

Cu toae acestea, specialistul chinez spune că nu se poate spune în acest moment cum ar putea arăta recuperarea pe termen lung a pacienților și dacă aceștia vor suferi de fibroză pulmonară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×