Compania Națională Poşta Română SA este „operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informaţională (75% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (25% din pachetul de acţiuni)”, așa cum se autodefinește pe site-ul propriu www.posta-romană.ro.
Compania Națională Poşta Română SA are 41 de oficii judeţene de poştă şi două sucursale: Fabrica de Timbre şi Sucursala Servicii Express. La nivelul național are 7 centre regionale de tranzit, 5.569 de oficii poştale și 25.623 de angajați. Care nu… ajung! Nu ajung pentru cele 11 milioane de trimiteri poștale pe care le „rezolvă” Poșta Română în fiecare săptămână. 11 milioane! Așa că, fiind în deficit de personal, Poșta Română face angajări.
Poșta Română face angajări! Ce posturi scoate la concurs
„Oficiant, casier, factor poștal, mânuitor valori, șofer, agent transport valori, diriginte, agent curier, muncitor necalificat” sunt posturile oferite de Poșta Română celor care doresc să se angajeze în această mare companie națională, deținută, repetăm pentru că este foarte important, de stat. Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Poștei Române, precum și orice alte informații legate de acest subiect, găsiți pe site-ul oficial www.posta-romana.ro.
Salariile nu sunt mari la Poșta Română, dar sunt compensate de alte beneficii, fiind vorba de o companie de stat. Un sungur exemplu: salariile a peste 13.000 de angajaţi ai Poştei Române, dintre care 89% personal operaţional, au fost majorate cu 15% începând cu 1 noiembrie 2018, concret cu o sumă medie de 337 de leii. Este cea mai mare corecţie salarială din ultimii 10 ani. Ministerul Comunicaţiilor și Societății Informaționale a dat un comunicat în care arată că această majorare salarială este „o soluţie la deficitul de personal şi faptul că la concursurile la care nu se prezintă nimeni”.
„Cadru atractiv de lucru și corecții salariale” promite Ministerul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale
„Compania Naţională Poşta Română este o societate strategică la nivel de ţară, în care îşi desfăşoară activitatea peste 25.000 de angajaţi. La baza rectificării cheltuielilor de natură salarială pentru anul 2018 au stat nevoia de personal resimţită de Compania Naţională Poşta Română, combătută prin crearea unui cadru atractiv de lucru în cadrul societăţii, şi respectarea prevederilor asumate în Contractul Colectiv de Muncă 2018-2020, privind efectuarea, în perioada octombrie – decembrie 2018, de corecţii salariale, prin reaşezarea salariilor pe tranşe de vechime în sistemul poştal, în vederea eliminării diferenţelor de salarii pe funcţii/ vechime”, se mai arată în comunicatul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
- „Este o realitate faptul că Poşta Română are un deficit de personal, iar concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, dat fiind că nu se prezintă nimeni. Odată cu noile creşteri salariale şi cu realizarea treptată de investiţii la Poştă, consider că interesul cetăţenilor de a lucra aici va creşte, iar actualii angajaţi vor fi stimulaţi să îşi îmbunătăţească rezultatele muncii. Reconsolidarea încrederii în Poşta Română este o prioritate pentru mine şi întregul Executiv, acest lucru realizându-se treptat prin investiţii şi angajaţi responsabili” – Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
- 1.170 lei este salariul net minim al unui oficiant urban din cadrul Poștei Române, de la care creșterile sunt în funcție de vechime, pregătire și locul de muncă (urban sau rural)
- 1.280 de lei este salariul net minim al unui factor poștal din cadrul Poștei Române, de la care creșterile sunt în funcție de vechime, pregătire și locul de muncă (urban sau rural)
- 2.200 de lei net este salariu net minim al unui analist programator din cadrul Poștei Române (din care 200 de lei sunt bonuri de masă), de la care creșterile sunt în funcție de vechime, pregătire și locul de muncă (urban sau rural)