Poșta Română, program de Sărbători. Când mai puteți plăti facturi și ridica sau trimite colete

Silviu Ghering    Claudiu Melinte   
în Stiri mondene
24/12/2018, 14:03
Poșta Română, program de Sărbători. Când mai puteți plăti facturi și ridica sau trimite colete
Poșta Română, program de Sărbători. Când mai poți plăti facturi și ridica sau trimite colete

Moș Crăciun cu plete dalbe este gata să ajungă la noi cu daruri multe la fetițe și băieți. Indiferent de vârstă… pentru unii dintre noi cadourile vin nu numai cu sania celui mai iubit Moș (cu excepția țărilor musulmane…), ci și cu poștașul. Mai corect spus, cu poșta. Vine cadoul, aduce poștașul avizul, mergem la poștă, luăm cadoul, semnăm și ne bucurăm.

Să vedem acum, însă, când putem merge la poștă să ridicăm, sau să trimitem, colete. Haideți să nu ne amintim în aceste zile vesele de plătit facturi, impozite, amenzi și alte buclucuri, pentru care avem nevoie iarăși ca oficiile poștale să fie deschise. Deci, ca și prin urmare când este deschisă publicului Poșta Mare! Ca să rimeze… Altfel spus care este programul Companiei Naționale Poșta Română în perioada Sărbătorilor de Iarnă?

Ce program are Poșta Română de Sărbători

Poştașii sunt și ei oameni, ca noi toți, au și ei familii și de Crăciun sau Anul Nou se mai „adună” și ei „de pe drumuri”, ca să spunem așa, după ce în restul anului străbat mii de kilometri ca să ne aducă scrisori, avize, pensii. Sau… amenzi… citații… Doamne ferește! Doar astăzi, 24 decembrie, poștașii mai aleargă până la ora 16:00 pe la diferite adrese.

Compania Națională Poșta Română SA le-a dat liber angajaților săi în ziua de Crăciun, marți, 25 decembrie și a doua zi, miercuri, 26 decembrie, conform contractului colectiv de muncă și prevederilor din Codul Muncii. Toate oficiile poștale, atât cele din orașe, cât și cele din mediul rural, fără excepție, sunt închise în aceste două zile. Joi, 27 decembrie, subunitățile Poștei Române, ca și sediile din marile orașe și sediul central din București (Bulevardul Dacia nr. 140, Sector 2) se redeschid în program normal de lucru.

Poșta Română are toate oficiile închise de Crăciun și Anul Nou. Este deschis între 27 și 29 decembrie și după 2 ianuarie
Poșta Română are toate oficiile închise de Crăciun și Anul Nou. Este deschis între 27 și 29 decembrie

Poșta Română închide toate oficiile din țară de Anul Nou

Din 27 decembrie până în 29 decembrie, toate oficiile poştale din mediul urban şi rural vor funcţiona în program normal de lucru, 8:00-19:00 (sau, în unele cazuri, 19:30). Pe 30 decembrie, pentru că este duminică, vor fi închise, așa cum închise vor fi și în zilele de 31 decembrie 2018, 1 și 2 ianuarie 2019.

Poşta Română îşi va relua programul normal de lucru începând cu ziua de joi a săptămânii viitoare, 3 ianuarie 2019. Ziua de 31 decembrie 2018, lunea viitoare, stabilită de guvern ca fiind liberă, va fi recuperată cu mare bucurie de angajaţii Poştei Române sâmbătă, 12 ianuarie 2019.

  • 25.623 de angajați are Poșta Română în toată țara
  • 5.569 de oficii poştale are Poșta Română în toată țara
  • 11.000.000 de trimiteri poştale rezolvă Poșta Română săptămânal
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×