Posibil malpraxis judecat la 10 ani distanță! Un băiețel a murit la doar 3 ani, după o anestezie

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/02/2020, 09:56
Posibil malpraxis judecat la 10 ani distanță! Un băiețel a murit la doar 3 ani, după o anestezie GALERIE FOTO
Întreaga familie într-o fotografie. Sursa foto - captură știrileprotv.ro

Posibil malpraxis judecat la 10 ani distanță, după ce un băiețel de doar trei ani și trei luni a încetat din viață într-o clinică medicală de top din București. Copilul avea nevoie de un examen RMN și a fost anesteziat.

Posibil malpraxis judecat la 10 ani distanță!

Totul s-a petrecut la Centrul Medical Unirea acolo unde a fost dus de părinții lui pentru o investigaţie neurologică. Medicii au decis să fie folosită aceeaşi substanţă care i-a adus sfârşitul şi starului pop american Michael Jackson.

“Protocolul de sedare ales a fost fatal, copilul neputând metaboliza o cantitate atât de mare de propopfol ca cea care i-a fost administrata în mod cu totul eronat”, arată rechizitoriul Parchetului. Parchetului)

Un băiețel a murit la doar 3 ani, după o anestezie

Acum, doctorițele bănuite de ucidere din culpă își susțin puternic nevinovăția și spun că au făcut tot ce le-a stat în putere să îl salveze pe băiat. De partea lor sunt și medicii legiști. În anchetă, procurorii au ajuns la concluzia că responsabile ar putea fi medicul radiolog şi medicul anestezist.

De vină ar fi și clinica în care s-a petrecut tragedia. Dosarul a ajuns între timp la Judecătorie pentru acuzaţii de ucidere din culpă. Cele două doctoriţe vizate resping însă acuzaţiile şi susţin că moartea băieţelului s-ar fi datorat unor complicaţii iscate şi de starea lui de sănătate.

“Nimic din ceea ce am făcut nu a dus la moartea copilului. A fost un concurs de factori nevaforabili, legaţi de patologia copilului nedeclarată de părinţi”, se arată în declarația dr. Iulia Negru, inculpată în dosar.

„Consider că mi-am îndeplinit toate îndatoririle medicale, profesionale, umane şi, mai mult decât atât, am făcut tot ce a fost posibil, ca medic şi ca om, şi nu mă consider vinovată pentru decesul copilului”, este declarația făcută de dr. Adina Chiriţă, inculpată și ea în același dosar.

„Decesul lui David Constantineanu reprezintă un incident din timpul sedării controlate neimputabil medicului anestezist. (…) Între sedare şi deces exista o legătură de cauzalitate multifactorială”, se arată în raportul de expertiză medico-legală.

„Părinţii sunt terminaţi, după tragedie au abandonat tot şi au emigrat la capătul lumii, în SUA. Nu vor să mai vorbească despre pierderea copilului”, a spus Marius Chican, prieten de familie al părinților rămași fără copil.

Între timp, procesul care a început abia după zece ani este urmărit îndeaproape de una dintre bunici. „În 2021 urmează să intervină prescripţia specială. Astfel că, dacă lucrurile nu se urgentează cumva, părinţii riscă să nu îşi lămurească niciodată situaţia, măcar din punct de vedere moral”, a spus și Flavia Tutovanu, avocata familiei

De remarcat că pe lângă eventualele pedepse, părinţii băiețelului au cerut ca în cazul în care clinica şi cele două doctoriţe vor fi condamnate, să primească un milion de euro, daune morale.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×