Coronavirusul face o nouă victimă! A murit medicul oftalmolog care a încercat să avertizeze populația cu privire la bacteria ucigașă

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 18:23
Coronavirusul face o nouă victimă! A murit medicul oftalmolog care a încercat să avertizeze populația cu privire la bacteria ucigașă
A murit medicul oftalmolog care a încercat să avertizeze autoritățile în privința coronavirusului. Sursa foto: cnn.com

În lipsa unui tratament care să pună capăt epidemiei, coronavirusul chinezesc continuă să facă noi victime pe zi ce trece. În cursul zilei de joi s-a stins din viață Li Wenliang, oftalmologul care a încercat să avertizeze populația și colegii de breaslă în legătură cu apariția bacteriei ucigașe.

Medicul a încercat să alerteze cu privire la coronavirus, însă a fost anchetat pentru răspândirea de zvonuri false

Informația a fost confirmată de surse oficiale din cadrul spitalului de la Wuhan, unde medicul era internat întrucât contactase la rândul său virusul care a îngrozit o lume întreagă. Încă din luna decembrie, de când a aflat de existența maladiei, acesta a încercat pe toate căile posibile să alerteze autoritățile, în speranța că astfel va putea fi împiedicată o epidemie ce ar urma să provoace decese la nivel global.

Deși a trimis nenumărate mesaje colegilor de breaslă prin intermediul unei platforme online, eforturile sale s-au dovedit a fi zadarnice. Ba mai mult, i-au adus și probleme cu legea, pentru că Wenliang a fost convocat de poliție și ulterior pus sub urmărire pentru răspândirea de informații false, alături de alte opt persoane, riscând astfel să ajungă după gratii. Din păcate, temerile s-au dovedit a fi justificate, pentru că temutul coronavirus face victime cu fiecare zi ce trece, iar autoritățile ridică neputincioase din umeri.

Cercetătorii britanici au început testarea unui vaccin împotriva coronavirusului

Vești ceva mai bune vin, însă, din Marea Britanie, unde un grup de cercetători sunt aproape să pună la dispoziția celor infectați cu coronavirus un vaccin care promite să îi vindece de această boală.

Potrivit oamenilor de știință de la universitatea Imperial College din Londra, posibilul leac va intra în curând în faza de testare, după ce procesul de elaborare a fost accelerat, în contextul situației critice.

Într-un interviu acordat postului britanic Sky News, liderul echipei de cercetători, Robin Shattock, a subliniat că în termen de 14 zile ar putea fi demarate testele pe animale. Din vară, acesta ar urma să fie administrat și oamenilor, în cazul în care va primi finanțarea necesară.

Vaccinul respectiv face parte dintr-un proiect internaţional ce vizează dezvoltarea unui remediu împotriva epidemiei de coronavirus chinezesc. Chiar dacă nu va folosi la combaterea actualului focar, se va dovedi esențial în cazul declanșării unui focar viitor, anunță specialiștii.

Focalizările convenţionale durează cel puţin doi sau trei ani, înainte de a putea ajunge măcar în clinică„, a explicat Shattock, însă  echipa sa a accelerat semnificativ acest proces, reușind astfel să dezvolte un potenţial vaccin în laborator în decurs de 14 zile.

La ora actuală, diverşi oameni de ştiinţă din China, SUA, Australia şi Europa colaborează contracronometru pentru a găsi un vaccin împotriva noului coronavirus apărut în provincia chineză Hubei. Situația este critică, având în vedere că maladia a provocat deja aproape 500 de decese la nivel global și nu pare să se oprească aici.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×