Polițiști cu suflet mare. O familie de bătrâni au primit cel mai mare ajutor de unde nu se așteptau: „Faceți, tată, ce vreți”

Dan Suta  
înStiri mondene
09/04/2020, 10:30
Polițiști cu suflet mare. O familie de bătrâni au primit cel mai mare ajutor de unde nu se așteptau: „Faceți, tată, ce vreți”
Polițiști cu suflet mare în județul Vrancea. Doi bătrâni au primit un ajutor neașteptat. Colaj: Fanatik. Sursa: vrancea24.ro/ Poliția Română

Cel mai greu în această perioadă este pentru bătrânii care trăiesc în sate uitate de lume, acolo unde primarul ajunge doar în campaniile electorale și, cum se întâmpla și în romanul Moromeții, celelalte autorități îi caută doar să culeagă taxele.

Ion și Tudora dintr-un sat uitat de lume, ajutor neașteptat de la polițiști

Doi bătrâni, tataie Ion și mamaia Tudora din Piscu Reghiului, județul Vrancea, s-au trezit cu poliția în curte și s-au speriat.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Nu i-a chemat niciunul dintre cei doi bătrâni, dar apoi au aflat că polițiștii n-au venit nici cu amenzi, nici cu avertismente, căci nu făcuseră nimic ilegal, ci să le mai aline din singurătate și suferință.

„În toată viața mea, eu n-am avut Poliție în curte. Faceți, tată, ce vreți!”, le-a spus tataie Ion polițiștilor când au intrat în curtea casei sale.

Când vrea să ia legătura cu vecinii, nea Ion bate gongul

Bătrânul are 93 de ani, iar soția lui 90. Pentru a cumpăra pâinea cea de toate zilele, acesta trebuie să treacă de două dealuri, căci magazine apropiate nu are.

Cei doi bătrâni au o gospodărie modestă și în continuare folosesc lampa cu gaz. La ei n-a ajuns nici până în ziua de azi curentul electric.

Poliția Română a postat un dialog emoționant pe care oamenii legii l-au purtat cu cei doi bătrâni, dialog care s-a viralizat în mediul online.

„Tataie, cum iei legătura cu vecinii când ai nevoie de ajutor?”, l-a întrebat polițistul pe nea Ion.  „Bat gongul, tată… bat gongul”, a fost răspunsul ferm oferit de nonagenar.

Polițiștii au fost cuprinși de emoție în momentul în care au ajuns în casa celor doi, iar ajutorul lor, deși unul mic, le-a schimbat viața în bine celor doi bătrâni.

Oamenii legii le-au umplut cămăruța de provizii cu alimente, au văruit, au tăiat și au aranjat lemnele și au plantat flori în grădina celor doi.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×