Poliţist bătut de un bărbat, în Luduş, care nu avea asupra lui declaraţia pe propria răspundere. Agresorul, arestat pentru 30 de zile

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 19:32
Poliţist bătut de un bărbat, în Luduş, care nu avea asupra lui declaraţia pe propria răspundere. Agresorul, arestat pentru 30 de zile
Agresorul poliţistului a fost arestat pentru 30 de zile. Sursa foto: alba24.ro

Un bărbat din Luduş a bătut un poliţist în plină stradă, miercuri, după ce organul de control i-a solicitat declaraţia pe proprie răspundere. Agresorul nu avea declaraţie, astfel că a recurs la agresarea poliţistului.

Poliţist bătut de un bărbat, în Luduş, care nu avea asupra lui declaraţia pe propria răspundere

Un bărbat din Luduş a încălcat sfatul autorităţilor în privinţa declaraţiei pe propria răspundere, necesară oricui, la price ieşire din casă. Acesta a ieşit din casă fără înscrisul care ar fi trebuit să conţină numele, adresa, precum şi motivul şi ora ieşirii din casă.

Bărbatul a fost oprit şi luat la întrebări de un poliţist. Bărbatul a fost nemulţumit când i s-a cerut declaraţia pe propria răspundere şi a început să îl înjure pe omul legii.

Agresorul a fost reţinut pentru 30 de zile

Mai mult, bărbatul i-a tras un pumn în faţă poliţistului şi a fugit. Colegii bărbatului au ajuns la locul faptei, iar poliţistul a fost transportat la spital, acolo unde se află şi acum. Poliţistul agresat va avea nevoie de nouă zile de îngrijiri medicale.

Agresorul a fost prins de către colegii poliţistului bătut și dus la secție. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal, fiind arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

În dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, constând în aceea că în data de 25.03.2020, în jurul orelor 16:40, persoana vătămată, în calitate de polițist local, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Acesta era echipat în uniforma de serviciu, a identificat pe inculpatul L.I.A, solicitându-i acestuia să prezinte declarația pe proprie răspundere prevăzută de Ordonanța militară nr.3 din 2020, emisă de MAI să îi comunice motivul deplasării pe stradă, împrejurare în care inculpatul a adresat injurii persoanei vătămate, a lovit-o cu pumnul, acesta din urmă căzând la pământ.

În urma actelor de agresiune fizică, persoana vătămată prezinte leziuni traumatice cauzate prin lovire directă, repetată cu un corp dur, contondent, necesitând pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Inculpatul se sustrage de la urmărirea penală încercând să îngreuneze cercetările în această cauză. Judecătoria Luduș a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile„, se arată în comunicatul Poliţiei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×