Poliția și Garda de Mediu au făcut percheziții la două firme, suspectate că au aruncat gunoaie în locuri neautorizate

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 15:47
Poliția și Garda de Mediu au făcut percheziții la două firme, suspectate că au aruncat gunoaie în locuri neautorizate
Depozit neautorizat de deșeuri/ Foto: Poliția Română

Nouă percheziții au fost făcut marți dimineață în București și județele Ilfov și Giurgiu, la două firme și la domiciliul unor persoane suspectat că au deversat şi îngropat deşeuri în locuri nepermise, transmite News.ro.

Percheziții în București și două județe

Astăzi, 3 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de comisari ai Gărzii de Mediu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 9 mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar penal privind săvârşirea unor infracţiuni ce aduc atingere mediului”, a anunțat Poliţia Capitalei.

Firmele implicate sunt suspectate că prin activitatea de colectare și deversare a deșeurilor au produs daune semnificative mediului.

Autoritățile par incapabile să gestioneze importurile ilegale de deșeuri, astfel că România se trasformă din ce în ce mai mult în groapa de gunoi a Europei.

Astfel, Garda de Mediu a anunțat 15 importuri ilegale de gunoaie în ultimii doi ani, iar în ultimele zile 700 de tone de deșeuri din Italia au fost descoperite după ce au trecut în țara noastră, ilegal, prin Bihor, la finalul anului trecut.

Un fenomen în extindere

Activiștii de mediu mărturisesc că nu se cunosc cifrele oficiale legate de cantitatea de deșeuri ce ajung în România din alte state. Acestea sunt, introduse, de cele mai multe ori, ilegal, sub pretextul că sunt de fapt diverse bunuri.

Ulterior, resturile ajung la fabricile de ciment pentru a fi arse sau, mai rău, sunt aruncate pe câmpuri.

Mai mult, nu se știe exact nici natura deșeurilor aduse în România, legal sau nu, asta pentru că la frontiere nu există nu control special. Asta poate face ca pe teritoriul României să ajungă inclusiv gunoaie contaminate sau resturi din spitale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×