Poliţia a luat primele măsuri după moartea lui Răzvan Ciobanu! Ce au făcut autorităţile de pe litoral

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
11/05/2019, 14:16
Poliţia a luat primele măsuri după moartea lui Răzvan Ciobanu! Ce au făcut autorităţile de pe litoral GALERIE FOTO
Se iau măsuri după moartea lui Răzvan Ciobanu Sursa foto: Hepta.ro

Poliția a luat primele măsuri de la moartea creatorului de modă Răzvan Ciobanu, care a decedat în urma unui accident rutier, luni, 29 aprilie, în județul Constanța. Mai exact, vara acesta, polițiștii de pe litoralul românesc vor fi dotați cu aparate pentru depistarea consumului de droguri.

Ministrul Carmen Dan ia măsuri în privința consumului de droguri

Aflată la o întâlnire cu șefii structurilor MAI, ministrul de Interne, Carmen Dan a declarat vineri, la Constanța că, vara aceasta polițiștii de pe litoral vor fi dotați cu aparate pentru depistarea consumului de droguri și stupefiante, aparate similare etilotestelor, folosite pentru depistarea consumului de alcool.

”Le-am solicitat şefilor structurilor noastre să fie foarte atenţi în zona planurilor de măsuri pe care le au concepute pentru această perioadă deoarece, trebuie să recunoaştem cu toţii, ne confruntăm cu un fenomen. Sens în care am discutat efectiv despre dotarea structurilor cu aparate de depistare a consumului de stupefiante. Nu numai de stupefiante, şi a consumului de băuturi alcoolice. Dar zona aceasta am considerat că trebuie consolidată. (…) Aceste aparate există deja şi suntem pregătiţi să suplimentăm numărul acestora în funcţie de solicitări”, a declarat ministrul.

Ministrul de Interne a cerut mai multă atenție în zona stațiunilor de pe litoral și în zona cluburilor de noapte, mai ales în timpul sezonului estival care este o perioadă aglomerată și multă lume se perindă pe plajă și cluburi. ”Sunt zonele vulnerabile care, vă asigur, sunt cunoscute de structurile ministerului”, a adăugat Carmen Dan. Totodată, ministrul își dorește să vadă rezultate în perioada imediat următoare.

Carmen Dan cere sprijinul ONG-urilor și voluntarilor

Polițiștii de pe litoral vor avea aparate pentru depistarea consumului de stupefiante
Carmen Dan ia măsuri împotriva consumului de stupefiante
Sursa foto: Hepta.ro

În plus, Carmen Dan a spus că, traficul de droguri este ,,un motiv de îngrijorare” și aceasta a cerut ajutorul și organizațiilor neguvernamentale și voluntarilor să lupte împotriva drogurilor.

„Noi urmărim cu foarte mare atenţie indicatorii statistici şi nu vreau să ascund faptul că este un motiv de îngrijorare pentru toate autorităţile cu competenţe. Îmi doresc să ne şi mobilizăm de aşa natură şi să colaborăm atât de bine, pentru că nu este doar în responsabilitatea acestui minister, în aşa fel încât toată lumea să înţeleagă că există o preocupare a autorităţilor în această zonă. Profit de prilej să solicit şi ONG-urilor de profil să ne sprijine şi să ne ajute. Avem deschidere să colaborăm şi cu voluntari, tocmai pentru că eu cred că eforturile trebuie să fie conjugate”, a ținut să precizeze ministrul de Interne.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×