Ludovic Orban a anunțat că are patru variante pentru a bloca dublarea alocațiilor pentru copii: „Vrem o creștere sustenabilă”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 16:53
Ludovic Orban a anunțat că are patru variante pentru a bloca dublarea alocațiilor pentru copii: „Vrem o creștere sustenabilă”
PNL a prezentat soluții pentru blocarea dublării alocațiilor pentru copii *foto: facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat că guvernul și partidul pe care îl conduce au în acest moment patru metode prin care pot încerca să blocheze dublarea alocațiilor de stat pentru copii.

Orban a declarat într-o conferință de presă că ia în calcul prorogarea termenului, atacarea la CCR, angajarea răspunderii sau modificarea prevederii astfel încât să aibă loc o „creștere rațională” a alocațiilor.

Ludovic Orban, anunț privind dublarea alocațiilor pentru copii

Anunțul lui Ludovic Orban vine în contextul în care Legea prin care alocațiile se dublează se află pe masa Președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

„Avem practic identificate în momentul de față patru variante. Aici sunt un om cinstit și am spus-o din prima. Partidul Național Liberal a depus un amendament la legea bugetului de stat pe 2019, vă aduc aminte în martie 2019, prin care aproape s-au dublat alocațiile pentru copii.

De ce am făcut lucrul ăsta? Pentru că o perioadă de patru ani de zile PSD nu a crescut deloc alocațiile. Mai mult decât atât, proiectul de lege privitor la alocații care a fost adoptat tot la propunerea PNL, înaintat de domnul secretar general Robert Sighiartău, alocațiile cresc anual pentru a recupera puterea de cumpărare a locației care se pierde datorită inflației. Deci, practic, alocațiile de la 1 ianuarie cresc, asta trebuie să știe toți românii, cresc cu 3,8%”, a spus Orban.

Orban acuză PSD de „lipsă de responsabilitate”

Premierul liberal acuză PSD-ul că a dublat alocațiile din populism: „Să vii acum, tot în 2019, și să impui dublarea alocațiilor pentru copii arată, după părerea mea, o lipsă de responsabilitate categorică din partea PSD. Cu atât mai mult cu cât se știe foarte clar că în legea bugetului de stat, care este practic… Noi când au dat ei termeni de atac la Curtea Constituțională, PNL și-a angajat răspunderea la legea bugetului de stat și pe legea bugetului asigurărilor sociale de stat, nu ai prevăzute sumele de bani pentru a susține această creștere.

Partidul Național Liberal își dorește creșterea alocațiilor pentru copii, dar o creștere rațională, o creștere care să fie sustenabilă, pentru care să existe banii necesari și care să nu fie o creștere care într-un fel să creeze grave dezechilibre, atât la nivelul bugetului, cât și la nivelul diferitelor categorii de plăți sociale sau de altă natură care se efectuează în sistemul public din România”

Ludovic Orban a arătat că are patru variante pentru a ataca dublarea alocațiilor pentru copii: „Avem patru variante posibile: fie atacare la Curtea Constituțională, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare și o reglementare care să prevadă totuși o creștere rațională a alocațiilor pentru copii, care, repet, de la 1 ianuarie au crescut tot în baza proiectului de lege depus de Partidul Național Liberal, fie mai avem încă o variantă care cuprinde procedura de angajare a răspunderii”, a spus președintele PNL, potrivit edupedu.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×