Ludovic Orban l-a demis pe secretarul de stat Valeriu Lupu (PMP), cel care a fost prins beat la volan în Timișoara. PMP spune că Lupu a demisionat

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
03/01/2020, 20:35
Ludovic Orban l-a demis pe secretarul de stat Valeriu Lupu (PMP), cel care a fost prins beat la volan în Timișoara. PMP spune că Lupu a demisionat
Secretarul de stat Valeriu Lupu a fost demis după ce a comis un accident la Timișoara *foto: gazetadevest.ro

Premierul Ludovic Orban a luat decizia să îl demită pe secretarul de stat Valeriu Lupu, propus de PMP și care a fost prins beat vineri după amiază pe străzile din Timișoara.

Anunțul a fost făcut de Adrian Ursu, la Antena 3, acolo unde s-a vorbit și despre fapta comisă de Lupu. Astfel, acesta a lovit o mașină parcată pe o stradă din Timișoara. Când a fost oprit să sufle în fiolă, secretarul de stat a refuzat. De asemenea, nici nu a vrut să i se recolteze probe de sânge.

UPDATE, ora 20.35: Organizația județeană din Timiș a PMP spune că Valeriu Lupu a demisionat, nu a fost demis. „PMP Timiș se delimitează de orice acțiune/incident în care sunt implicați membrii/susținătorii PMP și asigura cetățenii de integritatea și onestitatea membrilor săi indiferent de poziții și funcții.

Orice încălcare a legii și moralei creștine nu este tolerată. În urmă evenimentului creat, domnul Lupu Valeriu și-a înaintat demisia cu dată prezenței din funcția de Secretar de Stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Pe această cale ne exprimăm regretul față de cele întâmplate”, a transmis într-un comunicat de presă organizația.


Ludovic Orban l-a demis pe secretarul de stat Valeriu Lupu după ce a fost condus prins beat la volan

„Este regretabil că vorbim despre o astfel de știre, despre un oficial al Guvernului României care se află într-o dublă postură infracțională, pentru că e vorba despre conducerea sub influența alcoolului – sigur, putea să fie o contravenție, depinde de gradul de alcoolemie dacă este sau nu o infracțiune și de refuzul de a i se preleva probele necesare determinării acestei concentrații”, a spus jurnalistul Antena 3.

Potrivit tion.ro, martorii care au văzut accidentul în care a fost implicat Lupu au sunat la Poliție pentru că aveau impresia că secretarul de stat conducea beat.

La sosirea polițiștilor, Lupu a refuzat să fie testat cu alcooltestul și, de asemenea, la spital a refuzat prelevarea de probe biologice. Conform legii, polițiștii îi vor întocmi dosar penal.

Valeriu Lupu, numire controversată în guvernul Ludovic Orban

Timișoreanul Valeriu Lupu este un personaj extrem de controversat. Acesta era director al Banat Air în 1995, când un avion al companiei s-a prăbușit la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul din Verona.

Accidentul s-a soldat cu 48 de morți, iar rudele victimelor l-au acuzat pe Lupu că avionul s-ar fi prăbușit din cauză că acesta nu a aprobat degivrarea avionului înainte de decolare, pentru a economisi bani.

Lupu a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor în luna noiembrie a anului trecut, ca recompensă oferită PMP-ului pentru faptul că a susținut guvernul Ludovic Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×