PNL pierde 4 procente într-o lună în sondaje. PSD e în scădere, USR și Plus sunt în creștere

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 15:05
PNL pierde 4 procente într-o lună în sondaje. PSD e în scădere, USR și Plus sunt în creștere
PNL a pierdut 4 procente într-o lună într-un sondaj realizat de IMAS, dar beneficiază de faptul că și PSD se află în scădere față de finalul lunii februarie

PNL a pierdut 4 procente într-o lună într-un sondaj realizat de IMAS, dar beneficiază de faptul că și PSD se află în scădere față de finalul lunii februarie.

PNL pierde 4 procente într-o lună

În plină criză declanșată de pandemia de coronavirus, Europa FM a comandat un sondaj care a fost realizat de IMAS în perioada 5-26 martie și în care PNL, partid aflat la guvernare, a pierdut nu mai puâin de 4 procente.

Liberalii sunt creditați în acest moment cu 36,7% din opțiunile de vot, înregistrând încă o scădere, a doua la rând. PNL ajunge astfel sub scorul pe care îl avea în noiembrie, când aveau loc prezidențialele și partidul trecea din opoziție la guvernare.

Partidul Național Liberal a înregistrat cel mai mare scor la începutul anului, în luna ianuarie, atunci când partidul condus de premierul Ludovic Orban se afla la peste 47 la sută.

Pro România se apropie de 6%, Alde coboară la 3,5%

Tot pe minus se află și PSD, care însă înregistrează o pierdere de de mai puțin de 2 procente. Social democrații sunt în acets moment la puțin sub 24 la sută în opțiunile de vot ale cetățenilor.

La capitolul creșteri regăsim cele două partide noi, USR și Plus. Uniunea Salvați România ajunge de la procente la 12,5%, în timp ce Plus reușește să-și dubleze aproape procentele, de la 3,5% în februarie, la 6,5% acum.

Partidul Pro România, condus de fostul premier Victor Ponta a înregistrat o creștere de 1% și se apropie de 6 procente în opțiunile alegătorilor. În schimb, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, Alde, a coborât la 3,5%.

Același procentaj îl înregistrează și Partidul Mișcarea Populară, care staționează la 3,5%, iar aproape 5% dintre participanții la sondaj au spus că nu ar vota dacă duminică ar fi alegeri parlamentare. Sondajul a fost realizat telefonic de IMAS și are o marjă de eroare de 3,1%.

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat marți, 31 martie 2020, arăta că România are în acest moment 2.245 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 69 de persoane decedate și 220 vindecate şi externate (81 la Bucureşti, 55 la Timiş, 20 la Iaşi, 16 la Caraş-Severin, 11 la Constanţa, 10 la Prahova, 7 la Dolj, 5 la Braşov, 4 la Cluj, 4 la Galaţi, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba, 1 Argeş).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×