Plângere penală pe numele primarului Damian Butnariu. Edilul comunei Mogoșești Siret a întreținut acte intime cu minore

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 16:56
Plângere penală pe numele primarului Damian Butnariu. Edilul comunei Mogoșești Siret a întreținut acte intime cu minore
Primarul Damian Butnariu, reclamat la Parchet. Sursa foto: captură Jurnalul ieșean

Daniela Mitrofan de la grupul civic Reset din Iași a depus o plângere penală la prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iași pe numele lui Damian Butnariu, primarul din Mogoșești Siret care a întreținut raporturi sexuale contracost cu minore, partidele intime având loc chiar la sediul instituției pe care o conduce.

Damian Butnariu, primarul din Mogoșești Siret, reclamat la Parchet

În urma scandalului, primarul comunei s-a autosuspendat din Partidul Național Liberal. Totodată, Reset Iași cere conducerii de la București a liberalilor să îl excludă definitiv pe acesta din partid, indiferent ce funcție ar ocupa și să îi retragă sprijinul politic.

Edilul este acuzat de act sexual cu un minor și de folosirea serviciilor unei persoane exploatate, potrivit realitatea.net.

Apărarea edilului: „Sunt mândru cu ceea ce am realizat”

Sumele pe care acesta le-ar fi plătit fetelor erau cuprinse între 100 și 150 de lei. Butnariu ar fi recunoscut în fața judecătorilor faptele de care a fost acuzat, însă nu a fost citat până acum decât în calitatea de martor.

Singura apărare publică a primarului în tot acest scandal a fost să se apere cu realizările sale din comuna ieșeană pe care o administrează.

„În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toți cei care tânjesc la funcția ta. M-am trezit astăzi, personaj principal într-o poveste, veche și incheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor”, a declarat primarul.

„Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar pentru comunitatea mea din 2004 încoace și am și puterea de a recunoaște in fața lui Dumnezeu și a instanțelor de judecată atunci când greșesc”, a mai spus edilul din Mogoșești Siret.

„Sunt membru al P.N.L. de la începutul carierei mele publice și ințeleg să mă pun la dispoziția conducerii partidului în această situație și rog să se ia act de dorința mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieși la suprafață in acest caz”, a adăugat omul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×