Petru, băiețelul de 4 ani ucis de o banală anestezie făcută de medicul stomatolog, a fost înmormântat. Colegii de la grădiniță, sfâșiați de durere: „Eu cu cine mă mai joc acum?”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 18:08
Petru, băiețelul de 4 ani ucis de o banală anestezie făcută de medicul stomatolog, a fost înmormântat. Colegii de la grădiniță, sfâșiați de durere: „Eu cu cine mă mai joc acum?”
Petru, condus pe ultimul drum de toți cei dragi. Sursa foto: observator.tv

Ceea ce trebuia să fie o banală și liniștită zi de duminică s-a transformat într-un coșmar pentru locuitorii micuței comune piteștene Mihăești. Familie, prieteni, sau localnici marcați de această tragedie, cu toții s-au adunat pentru a-și lua rămas bun de la Petru, băiețelul de patru ani ucis de o banală anestezie făcută la o clinică stomatologică privată din Pitești.

Petru, înmormântat de rude și prieteni. O mare de lacrimi a însoțit cortegiul funerar

Sute de persoane l-au condus pe ultimul drum pe băiețelul care completează bilanțul dezastruos al victimelor provocate de neglijența medicilor din țara noastră. În drumul către cimitir, cortegiul funerar a traversat întreaga comună, sub privirile înmărmurite ale bătrânilor ieșiți pe la porți, care nu își mai puteau stăpâni lacrimile.

Eu am aproape 80 de ani. Nu pot să vă spun ce am plâns când am auzit ce nenorocire s-a abătut asupra familiei. Ne aşteptăm să ne ducem noi ăştia bătrâni, nu copilaşii. Cum să îţi conduci copilul la groapă? E greu mamaie, nu ştiu cum s-or consola părinţii şi bunicii, mai ales bunicii. Dumnezeu să-l odihnească pe copilaş”, a spus, sfâșiată de durere, una dintre localnice.

Este o tragedie greu de descris. Să îţi conduci copilaşul la mormânt. Sunt mamă, nu pot să vă spun ce durere simt în suflet. Petru era coleg cu copilaşul meu cel mic. Am plâns când m-a întrebat acum el cu cine o să se mai joace?

Nu am ştiut ce să-i răspund. Cum îi poţi spune unui copil de 4 sau 5 ani că prietenul lui a murit, cum poţi explica moartea unui copil? Dumnezeu să îl primească pe îngeraş la El, iar pe familia lui să o ajute să treacă peste greutatea asta de nedescris”, a dezvăluit o mamă din Mihăești.

Colegii de grădiniță, în lacrimi după moartea lui Petru: „Eu cu cine mă mai joc acum”

Durere fără margini a fost și în rândul colegilor de grădiniță ai lui Petru. Cu ochii în lacrimi, micuții își roagă părinții să le aducă înapoi partenerul de joacă. În amintirea băiețelului, educatoarele au pus o fotografie cu chipul său, sub care stă scris „Îngerașul Petru”.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor format din 12 preoți din comună și din satele învecinate, printre aceștia aflându-se și Eugeniu Matei, fost protopop de Muscel, preot paroh al bisericii din Valea Popii. „E foarte dureros. Nici nu ştii cum să reacţionezi la aşa o tragedie fără margini.

Sunt preot, am văzut multe tragedii, dar aşa durere, niciodată. Nici nu ştiu ce să le spun părinţilor, cum pot să îi consolez, e tragedie”, a declarat părintele Matei pentru observator.tv.

45 de minute, atât a stat Petru pe scaunul dentistului de la una dintre cele mai apreciate clinici private pentru copii din țară, înainte să intre în comă. După două zile în care s-a aflat în moarte cerebrală, fiind ținut în viață doar cu ajutorul aparatelor, băiețelul a plecat dintre noi, probabil spre o lume mai bună, în care neglijența medicilor nu mai poate face victime. A lăsat, însă, în urmă o mare de lacrimi din partea tuturor celor care l-au iubit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×