Petre Roman, dezvăluiri despre Revoluție! ”Caseta cu procesul și execuția Ceaușeștilor a fost montată de Sergiu Nicolaescu. Montajul era foarte prost”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 13:47
Petre Roman, dezvăluiri despre Revoluție! ”Caseta cu procesul și execuția Ceaușeștilor a fost montată de Sergiu Nicolaescu. Montajul era foarte prost” GALERIE FOTO
Petre Roman a povestit câteva momente din timpul Revoluției. Sursa foto - colaj foto - hepta, facebook

Petre Roman a făcut noi dezvăluiri despre Revoluția din 1989! Fostul premier al României a spus la Antena 3 că a dormit cu caseta procesului și execuției cuplului Ceaușescu legată de piept cu bandă adezivă. A făcut gestul acesta de teamă ca filmarea să nu dispară.

Petre Roman, dezvăluiri despre Revoluție!

Roman a mai spus că pe 25 decembrie a fost difuzată o variantă editată a acestei casete. Atunci s-a dorit ca fețele participanților la proces să fie ascunse. Roman spune că montajul ”foarte prost” a fost făcut de către Sergiu Nicolaescu.

Mai mult de atât, primul premier al României de după comunism a mai zis că la un moment dat noii lideri nici măcar nu mai știau unde se află cadavrele Elenei și lui Nicolae Ceaușescu și nici caseta cu procesul acestora.

”Caseta cu procesul și execuția Ceaușeștilor a fost montată de Sergiu Nicolaescu. Montajul era foarte prost”

În cele din urmă, trupurile au fost recuperate dintr-un hangar de la aeroportul Otopeni, iar regizorul Sergiu Nicolaescu și-a asumat rolul de a edita înregistrarea procesului ”Generalul Victor Stănculescu a spus că cei care au format tribunalul trebuie protejați pentru că pot fi ținte pentru cei care mai sunt de partea lui Ceaușescu.

Mi s-a părut logică chestiunea. Atunci Sergiu Nicoleascu s-a oferit să monteze o casetă cu imaginile completului de judecată scoase. Montajul era foarte prost, el era regizor, nu monteur.

La un moment dat, nimeni nu mai știa unde se află și atunci s-a întâmplat o situație ciudată: corpurile Ceaușeștilor nu mai erau, caseta nu mai era”, a povestit Petre Roman

Caseta editată a avut o întreagă istorie. La un moment dat, aceasta a ajuns la generalul Stănculescu. ”El îmi spune ia tu caseta, originalul, nu mai este treaba armatei ce face cu caseta asta, e treaba politicii.” Mie mi s-a părut destul de ciudat lucrul ăsta fiindcă Stănculescu fusese acela care a organizat procesul”, a spus Roman

„M-am gândit că acea casetă este singura dovadă a ceea ce s-a întâmplat pentru istoria României, pentru o eternitate pot să spun, și atunci l-am rugat pe Stănculescu să îmi dea o bandă adezivă. Am înfășurat caseta pe piept și am dormit cu ea așa pe o saltea în încăpere, în spatele biroului ministrului”, a mai zis Petre Roman

Petre Roman știe și cine a încercat să ascundă adevărul despre Revoluție preț de 30 de ani. Este vorba de ofițerii superiori care au executat ordinele de reprimare a revoltei de la Timișoara și a celei din noaptea de 21 spre 22 decembrie.

”Este clar că cei care au fost direct implicați într-un ordin profund ilegal și criminal au avut toate motivele să se protejeze și lucrul ăsta a fost posibil ani de-a rândul. E un aspect pe care îl regret. Nu știam foarte bine cine este Corneliu Copos, deși tatăl meu îmi povestise despre el.

Când și-a dorit să fie alături, acolo unde începe să se contruiască o nouă putere politică, el a fost respins. Eu nu am intervenit nici pentru, nici contra pentru că atunci nu știam (…) Ce legitimitate mai mare că stătuse 17 ani în condiții infernale în pușcăriile comuniste?

Ce-ți trebuia mai mult ca să-i dai credit total unui asemenea om? Ăla-i un moment pierdut al Revoluției române”, a mai precizat Petre Roman care l-a acuzat pe Virgil Măgureanu că a reconstituit Securitatea într-o formă mascată, ca SRI și că s-a opus în 1990 trimiterii arhivei fostei Securități către Parlament care să decidă ce face cu ea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×