Dosarul Revoluției nu se redeschide în cazul Petre Roman! Instanța Supremă a spus pas

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/11/2019, 10:39
Dosarul Revoluției nu se redeschide în cazul Petre Roman! Instanța Supremă a spus pas GALERIE FOTO
Dosarul Revoluției nu se redeschide într-o speță ce îl privește pe Petre Roman. Sursa foto - facebook

Dosarul Revoluției nu se redeschide în cazul Petre Roman! Chiar Înalta Curte de Casație și Justiție a respins solicitarea procurorului general Bogdan Licu de redeschidere a dosarului în cazul fostului premier și a lui Teodor Brateș, fost redactor-șef al televiziunii publice. Vă reamintim că, în urmă cu o lună de zile, procurorii de la Parchetul General au anunțat că au dispus infirmarea clasării dosarului Revoluției.

Dosarul Revoluției nu se redeschide în cazul Petre Roman!

Atunci au solicitat instanței redeschiderea urmăririi penale pe numele celor doi, cu privire la infracțiuni contra umanității. În urma examinării din oficiu de procurorul general soluțiilor de clasare, Parchetul General a anunțat, printr-un comunicat de presă, că au fost dispuse mai multe idei de bază. Printre ele infirmarea, ca netemeinice, a soluțiilor de clasare dispuse față de Petre Roman – fost membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale și prim-ministru al Guvernului României.

Și Teodor Brateș fost redactor-șef la Televiziunea Română s-a bucurat de aceeași măsură în ce privește infracțiunile contra umanității și redeschiderea urmăririi penale în cauză. Trebuie specificat că aceste casări din dosarul Revoluției au fost dispuse de procurori în luna aprilie a acestui an. S-a motivat atunci că decizia de închidere a cauzei vine după ce fie a survenit decesul păriților, fie (așa cum e cazul fostului premier Petre Roman și a fostului redactor șef al TVR, Teodor Brateș) nu au fost probe concludente privind implicarea lor în săvârșirea de infracțiuni contra umanității.

Instanța Supremă a spus pas

Numai rechizitoriul, care a fost înaintat instanței supreme la acel moment, avea 12 volume și 3.280 de file, în timp ce dosarul cauzei avea 3.330 de volume, dintre care 2.030 de volume au fost administrate după data de 13.06.2016. Specificăm că Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru vineri, 29 noiembrie, primul termen in Dosarul Revolutiei, in care Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu sunt inculpati pentru infractiuni contra umanitatii.

Pentru acest proces au fost emise citatii pentru 5.000 de persoane, iar instanta suprema precizeaza intr-un comunicat ca va avea program special. Accesul publicului in incinta ICCJ, pentru
dosarul nr.1045/1/2019/a1, va fi permis incepand cu ora 7:30.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×