Pervez Musharraf, fostul președinte al statului Pakistan, condamnat la moarte pentru că a încălcat Constituția

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 12:54
Pervez Musharraf, fostul președinte al statului Pakistan, condamnat la moarte pentru că a încălcat Constituția
Pervez Musharraf, condamnat la moarte. Sursa foto: CNN

Pervez Musharraf, fostul președinte al statului Pakistan, a fost condamnat la moarte de Tribunalul Suprem sub acuzația de înaltă trădare. Încălcarea Constituției și gestionarea treburilor în defavoarea statului se pedepsește în această țară chiar cu moartea.

Pervez Musharraf, condamnat la moarte

Fostul șef al statului din Orientul Mijlociu a primit sentința după ce a fost judecat de trei magistrați într-un complet pe probleme care tratează lupta împotriva terorismului. Musharraf a devenit primul militar care a fost judecat în Pakistan pentru impunerea stării de urgență în anul 2007, scrie româniatv.net.

Musharraf a preluat puterea absolută în țara musulmană în anul 1999, după ce a avut loc o lovitură de stat. Fostul președinte ales în 2001 și reales în 2008 este momentan în Dubai, acolo unde urmează un tratament medical, acesta fiind grav bolnav.

Din 2016 se află în Dubai

Condamnarea lui Musharraf vine după ce anteriorul guvern de la Islamabad, condus de partidul Liga Musulmanilor din Pakistan, a făcut un denunț împotriva fostului conducător pentru că măsura de impunere a stării de urgențe era neconstituțională.

Musharraf a fost pus sub acuzare în mod oficial în luna martie a anului 2014, procesul său derulându-se pe parcursul ultimilor cinci ani în mai multe instanțe.

În anul 2016, acesta a părăsit Pakistanul, iar de atunci se află în Emiratele Arabe Unite. Tribunalul Constituțional a pus apoi sechestru pe toate bunurile deținute de fostul șef de stat și i-au fost anulate  multe drepturi.

I-a fost anulat inclusiv pașaportul, extrădarea acestuia din Dubai reprezentând acum o spinoasă problemă diplomatică între Emirate și Pakistan.

Presa internațională speculează că acesta ar fi protejat de politicienii din Emirate. Rămâne de văzut dacă acesta va rămâne în continuare internat în spital.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×