Pericolul la care se expun toți care folosesc veste reflectorizante. Acest inginer s-a ales cu arsuri de gradul 1

Catalin Nae    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 14:47
Pericolul la care se expun toți care folosesc veste reflectorizante. Acest inginer s-a ales cu arsuri de gradul 1 GALERIE FOTO
Un bărbat s-a prezentat la spital cu arsuri din cauza vestei reflectorizante. Sursa foto - facebook

Pericolul la care se expun toți care folosesc veste reflectorizante. Un inginer s-a ales cu arsuri de gradul 1 după ce a stat mai mult timp în soare. Este primul caz de acest gen pe care l-a consemnat un doctor din Perth, Australia. Ioana Vlad, specialist în urgențe a explicat cum a reușit să trateze aceste arsuri la Sir Charles Gairdner Hospital. Aceasta a observat că arsura s-a produs fix în dreptul dungilor de pe vesta reflectorizantă, aici fiind și primul semn important de întrebare.

Pericolul la care se expun toți care folosesc veste reflectorizante

Deși arsurile nu i-au pus în nicio clipă viața în pericol bărbatului, acesta a ajuns la doctor după ce a simțit un disconfort evident preț de câteva zile. Când a realizat ce se întâmplă și mai ales de la ce are arsurile, doctorul Ioana Vlad l-a tratat pe acesta cu aloe vera și analgezice pentru durere, similare celor care se oferă pentru arsurile cauzate de soare. ”Se poate întâmpla oricând și altor oameni, mai ales dacă poartă același tip de vestă. Dacă lucrează afară, în soare, și soarele pică exact pe vesta lor, atunci e posibil să mai avem cazuri”, a explicat Ioana Vlad

Vestele de protecție reflectorizante reprezintă echipamentul de siguranță necesar pentru a menține vizibilitatea muncitorilor față de alte persoane, mai ales atunci când lucrează singuri de-a lungul drumurilor. Este important ca cei care lucrează pe șosele să depună toate eforturile pentru a se asigura că sunt ușor vizibili pentru șoferi, evitând astfel riscul de accidente și potențial salvându-și viața.

Pericolul la care se expun toți care folosesc veste reflectorizante. Arsuri vestă
Vestele reflectorizante pot reprezenta un pericol pentru muncitori. Sursa foto – facebook

Câte tipuri de veste reflectorizante există

Trebuie să știți că vestele reflectorizante sunt de mai multe feluri. Vestele din Clasa 3 de siguranță oferă cel mai înalt nivel de vizibilitate pentru lucrătorii din mediile cu risc crescut. Acest tip de vestă trebuie purtată atunci când viteza de trafic depășește 80 km/h iar lucrătorul trebuie să acorde toate atenția asupra activității pe care o desfășoară. Ideală pentru lucrătorii utilitari, echipajele de semnalizare și serviciile de urgență.

Vestele din Clasa 2 de siguranță sunt ideale pentru lucrători atunci când viteza de trafic este de 40 km/h sau peste, în condiții de vreme nefavorabilă sau în situațiile când lucrătorul trebuie să își îndepărteze atenția de la trafic. Ideal de purtat de personalul din aeroporturi care lucrează la sol, operatorii de parcări, etc. Vestele din Clasa 1 de siguranță sunt destinate utilizării atunci când viteza de trafic este sub 40 km/h sau atunci când lucrătorii își pot concentra toată atenția la trafic. Ideala pentru șoferii de tir, lucrătorii din depozite și agenții care recuperează coșurile de cumpărături din parcările magazinelor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×