Pensionarii din Elveția au primit o recomandare uluitoare din partea autorităților, în contextul în care virusul COVID-19 este de cele maai multe ori mortal pentru persoanele în vârstă.
Pensionarii din Elveția au primit o recomandare uluitoare din partea autorităților
Conform gsp.ro, care citează BBC, autoritățile din Elveția sunt îngrijorate de numărul persoanelor în vârstă decedate din cauza pandemiei de coronavirus și le-a recomandat pensionarilor să-și facă testamentul.
De asemenea, Societatea Elvețiană pentru Medicină Intensivă le-a ceerut vârstnicilor să discute cu ceilalți membri ai familie și să le transmită dacă vor sau nu să fie conectați la ventilatoare pulmonare.
Conform doctorului Roland Kunz, un gerontolog, dacă o persoană în vârstă cu afecțiuni preexistente contractă noul coronavirus și ajunge conectată la ventilația articifială, șansele sale de supraviețuire sunt foarte mici.
Elveția a înregistrat 237 de decese la peste 13.000 de cazuri
Medicul este de părere că ar fi ideal ca segmentul îmbătrânit al populației să fie tratat de acasă, pe cât posibil, dar spune că nu este vorba despre eliberarea paturilor de la Terapie Intensivă pentru persoanele mai tinere.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Autoritățile din Elveția au decis deja că dacă vor exista mai mulți pacienți decât paturi disponibile, doctorii vor decide cine va fi tratat, în funcție de șansele fiecăruia de supraviețuire.
În acest moment, în Elveția sunt 13.138 de cazuri confirmate cu coronavirus și 237 de persoane decedate, dar bilanțul tinde să capete proporții pe zi ce trece. Din totalul bolnavilor, un număr de 1.530 de pacienți au fost vindecați.
Câțiva cercetători şi medici din China, Suedia şi Franţa au studiat mutaţiile suferite de acest nou virus și susţin că unele ţări sunt infectate cu o nouă tulpină. Aceste mutaţii sunt strâns legate de viteza de contaminare şi gradul de severitate al bolii.
În Elveţia predomină infecţii cu noul coronavirus nemodificat, la fel în Australia şi în Statele Unite ale Americii, dar în Italia şi în Franţa sunt atât virusul original, cât şi mutaţia.