Pensia specială primită de Victor Ciorbea, dezbătută la Curtea Constituțională

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
12/12/2018, 14:27
Pensia specială primită de Victor Ciorbea, dezbătută la Curtea Constituțională GALERIE FOTO
Pensia specială primită de Victor Ciorbea, dezbătută la Curtea Constituțională

Pensia specială a lui Victor Ciorbea este în pericol, după ce Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituțională proiectul de lege. Oficialii de la CCR au anunțat că vor da un verdict în acest caz abia spre sfârșitul lunii viitoare. Vă reamintim că primul premier al României de după 1989 a fost premiat pentru serviciile aduse partidului cu o pensie specială în urma unei propuneri legislative inițiată de senatorul PSD Şerban Nicolae şi deputaţii PSD Florin Iordache şi Eugen Nicolicea.

Lovitura de grație a președintelui României împotriva lui Victor Ciorbea vine la doar trei zile după ce soția lui, Carmen Iohannis, nu s-a prezentat la Parchetul General pentru un dosar de cercetare penală. Cuplul prezidențial și-a însușit 320.000 de euro din închirierea a două imobile din Sibiu, susțin mai multe surse. Totul s-a petrecut în perioada în care Klaus Iohannis a fost primar al orașului.

Pensia specială primită de Victor Ciorbea, dezbătută la Curtea Constituțională

În cursul zilei de astăzi, judecătorii Curţii Constituţionale au anunțat că dezbat sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind modificările aduse Legii 35/1997, prin care funcţia de Avocat al Poporului este asimilată ca rang cu funcţia de ministru, beneficiind în mod corespunzător de toate drepturile acestuia, printre care şi pensie specială. Şeful statului menţionează că legea a fost transmisă de Parlament spre promulgare pe 24 octombrie.

“Apreciem că această lege a fost adoptată cu nerespectarea prevederilor constituţionale ale art. 75 alin. (2) coroborate cu cele ale art. 61 alin. (2), precum şi cu cele ale art. 147 alin. (4), iar prin conţinutul său actul normativ are prevederi care sunt contrare dispoziţiilor constituţionale consacrate prin art. 1 alin. (5), art. 16 alin. (1), precum şi prin art. 138 alin. (5) coroborat cu art. 111 alin. (1)”, se arată în sesizarea transmisă CCR, potrivit realitatea.net.

Verdictul nu va veni însă înainte de sărbătorile de iarnă! Și asa pentru că oficialii de la CCR au nevoie de timp ca să delibereze. Astfel, a fost dispus amânarea pronunţării în cazul pensiei speciale a lui Victor Ciorbea pe 23 ianuarie 2019.

În prezent, Victor Ciorbea are funcția de Avocat al PoporuluiMulţi au privit modificările legii drept o recompensă pe care Victor Ciorbea o primeşte pentru a fi aproape de putere. Dacă CCR îi dă o decizie nefavorabilă lui, fostul premier şi-ar putea schimba.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×