Paul Stănescu, dezvăluiri din culisele PSD: „Bătusem palma cu doamna Dăncilă să nu candideze la președinție”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
06/12/2019, 09:32
Paul Stănescu, dezvăluiri din culisele PSD: „Bătusem palma cu doamna Dăncilă să nu candideze la președinție”
Paul Stănescu a pus capăt „mariajului” cu Viorica Dăncilă. Sursa foto: stirileprotv.ro

Chiar dacă a trecut destul de mult timp de la alegerile prezidențiale, eșecul usturător pe care l-a suferit Partidul Social Democrat este în continuare greu de digerat de liderii formațiunii politice aflate în opoziție. Atât de greu încât continuă chiar și acum să caute vinovați pentru rezultatele slabe obținute în turul doi de scrutin care a avut loc pe 24 noiembrie.

Klaus Iohannis, bănuit de PSD că ar fi convins-o pe Viorica Dăncilă să candideze la prezidențiale

Prezent în cursul de joi, 5 decembrie la Slatina, Paul Stănescu a vorbit despre evenimentele care au dus la candidatura Vioricăi Dăncilă pentru președinție. În opinia noului secretar general al PSD, liderul de la acea vreme ar fi fost convins să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni chiar de contracandidatul său, Klaus Iohannis.

Stănescu lasă de înțeles că social-democrații ar fi fost, de fapt, victimele unui scenariu pus la punct „în spatele ușilor închise” de actualul șef al statului, care ar fi convins-o pe Dăncilă să organizeze congresul în urma căruia a fost desemnat candidatul grupării politice de stânga.

Paul Stănescu a găsit vinvatul pentru eșecul de la prezidențiale: Klaus Iohannis

Am avut o discuţie în doi cu dumneaei înainte de a accepta propunerea făcută în Comitetul Executiv, de preşedinte executiv în acea perioadă. Am rugat-o pe doamna Dăncilă două lucruri:1 – să nu facem congres în 2019, să facem congres în ianuarie-ferbruarie 2020, şi 2 – i-am spus doamnei Dăncilă să nu candideze, acum pot să vă spun public lucrul ăsta.

Am bătut palma, pot să spun aşa, adică doamna a fost de acord, şi mai continui puţin, dar o să mă şi opresc undeva, pentru că mariajul ăsta al nostru a durat foarte puţin, 7-8 zile cred că a durat.

Am mers la Cotroceni la consultare, consultarea a fost, cred, cu votul în diaspora, preşedintele a consultat partidele politice, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici, cred.

Şi după ce am avut întâlnire la Cotroceni – cu domnul preşedinte am stat în formatul ăsta, de cinci, 10 minute la masă -, după aceea domnul preşedinte a rugat-o pe doamna prim-ministru Dăncilă, în funcţie, că vrea să stea de vorbă cu dumneaei tet-a-tet câteva minute. Întâlnirea cred că a durat 20 de minute, dacă nu juma’ de oră.

Ajungând la Parlament, doamna Dăncilă mi-a spus că vrea congres imediat.Eu i-am spus: Doamna Dăncilă, doamna prim-ministru, Viorica, nu mai ştiu cum i-am spus, în condiţiile date m-aţi pierdut, pentru că am stabilit că nu facem nişte lucruri şi dumneavoastră aţi ţinut doar câteva zile.

Eram cu câţiva colegi, i-am pus să-şi dea cu părerea dacă vor congres sau nu vor congres, toţi au zis că nu vor congres. Doamna Dăncilă fiind prim-ministru, sigur, cu obedienţa unora, că nu mă feresc spun lucrul ăsta, a făcut congres. Eu am fost la congres, n-am votat, s-a ales preşedinte.

Sigur, asta era clar, lucrurile erau clare, convocarea unui congres şi alegerea dumneaei erau spre candidatura dumneaei până la urmă, asta era miza“, a declarat Paul Stănescu într-o conferință de presă desfășurată la Slatina.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×