Patru pasageri au leșinat la bordul unui avion Ryanair: ”A fost un zbor infernal”

Adrian Ilie   
în Stiri mondene
04/02/2020, 09:04
Patru pasageri au leșinat la bordul unui avion Ryanair: ”A fost un zbor infernal”
June 13, 2019 - Krakow, Poland - Ryanair Boeing 737-800 Aircraft seen at the Krakow John Paul II International Airport. (Credit Image: © Omar Marques/SOPA Images via ZUMA Wire)

Patru pasageri au leșinat la bordul unei curse Ryanair de la Budapesta la Edinburgh, iar un adolescent a trebuit resuscitat de către personalul de zbor, scrie The Sun. Pasagerilor li s-au adus butelii de oxigen după ce câțiva dintre au leșinat propriile scaune.

Avionul a decolat de la Budapesta vineri seara, deși o alarmă de fum se declanșase încă dinainte de decolare, iar o echipă tehnică a venit să o verifice.

Aceștia au oprit-o pur și simplu și apoi au plecat, în pofida temerilor arătate de către pasageri. Aceștia au cerut explicații legate de motivele pentru care a pornit alarma

Shaun Pinkerton (27 de ani) a relatat ce s-a întâmplat după decolare.

”Mi-am pierdut cunoștința și am avut nevoie de o mască de oxigen. Era ceva serios în neregulă cu acel zbor”, a spus Pinkerton.

La o oră de la decolare a leșinat prima persoană. Era o fată de 17 ani și a avut nevoie de resuscitare. Apoi a leșinat a doua persoană, apoi eu și încă una. Eram în stare de șoc și tremuram foarte tare”, a mai spus Pinkerton.

El a depus o plângere oficială împotriva companiei aeriene susținând că episodul l-a făcut să se teamă să mai zboare vreodată.

Sunt tânăr, zbor tot timpul și sunt întotdeauna în regulă. Era ceva serios în neregulă cu acel zbor, oamenii își făceau griji că nu există suficient oxigen. Nu știu de ce nu au deviat zborul ca să aterizeze mai devreme. Toată lumea s-a panicat și nici acum nu știm ce s-a întâmplat cu adevărat. Te face să nu mai vrei să zbori vreodată A fost un zbor infernal. Ca într-un film”, a mai spus pasagerul.

Ryanair susține că avionul nu a avut probleme tehnice și că nu există o legătură între problemele de sănătate ale celor patru pasageri.

Incidentul are loc la mai puțin de două săptămâni după un alt zbor Ryanair cu probleme, pe ruta București-Londra. Avionul s-a umplut de fum imediat după ce a decolat spre capitala Marii Britanii. Aeronava s-a întors pe aeroportul Otopeni după ce a rămas în aer timp de aproximativ 40 de minute. La bordul aeronavei se aflau 169 de pasageri, care au coborât însă în siguranță din avion.

Ulterior, a apărut și o reacție oficială din partea Ryanair, reprezentanții companiei declarând că fumul a fost cauzat de fluidul folosit pentru degivrare (proces de înlăturare a straturilor de chiciură sau gheață ).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×