Parlamentul a stabilit data la care guvernul Orban 2 va primi votul de învestire. Când vor avea loc audierile miniștrilor

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 15:15
Parlamentul a stabilit data la care guvernul Orban 2 va primi votul de învestire. Când vor avea loc audierile miniștrilor
Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, Foto: Hepta.ro

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit programul pentru votarea guvernului Orban 2. Astfel, ședința în care parlamentarii vor decide prin vot dacă acordă sau nu încredere noului cabinet va avea loc pe 24 februarie, la ora 16.00.

Un program lent

Votul din plen va fi precedat de audierea miniștrilor în comisiile parlamentare, audiere prelungită pe durata a trei zile: 17-19 februarie.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a participat la ședința Birourilor Permanente.

Orban a trimis luni Parlamentului lista miniștrilor și varianta actualizată a programului de guvernare. Potrivit regulamentului ședințelor comune, votul în plen se dă în cel mult 15 zile de la primirea programului de guvernare și a componenței viitorului cabinet.

Avizul comisiilor este consultativ, iar votul în plen se dă pentru componența întregului Guvern. Votul este secret cu bile.

Război pe viață și pe moarte

Cu puțin timp înainte de ședință, Ludovic Orban a reconfirmat, la Gândul Live. faptul că nu-și dorește ca acest cabinet să fie învestit, fiind vorba doar de o etapă prealabilă pentru alegerile anticipate.

Procedura de declanșare a alegerilor anticipate e o procedură greoaie. Noi avem ca obiectiv organizarea alegerilor pentru că nu se mai poate în această situație, avem un Parlament dominat de PSD și de aliați de conjuctură”, a declarat premierul desemnat.

Liderul liberalilor a negat că ar exista o înțelegere între PNL și PSD legate de alegerile anticipate. ”De când am preluat PNL, ne-am războit cu PSD pe toate fronturile, i-am împiedicat să facă toate porcăriile, am dat jos guvernul PSD, suntem într-un război pe viață și de moarte cu ei”, a spus Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×