Biroul Executiv al PNL a aprobat componența cabinetului cu care Ludovic Orban va cere Parlamentului un nou vot de învestire. Votul a fost unanim pentru menținerea în funcție a miniștrilor care au făcut parte și din primul guvern Orban.
Noul program de guvernare nu mai conține obiectivele deja atinse de către guvernul demis, dar au fost adăugate altele. Modificarea programului de guvernare a fost făcută sâmbătă, într-o ședință informală a guvernului demis. ”Am scos din programul de guvernare obiectivele atinse și am mai adăugat câteva obiective pe zona fondurilor europene, lucrărilor publice, administrației, afaceri interne, obiective care sunt ca un supliment la programul de guvernare anterior”, a precizat, luni, Ludovic Orban.
Lista miniștrilor propuși de Ludovic Orban:
1) Raluca Turcan – viceprim-ministru
2) Florin Cîţu – ministrul Finanţelor Publice
3) Marcel Vela – ministrul Afacerilor Interne
4) Bogdan Aurescu – ministrul Afacerilor Externe
5) Cătălin Predoiu – ministrul Justiţiei
6) Nicolae Ciucă – ministrul Apărării Naţionale
7) Virgil Popescu – ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri
8) Lucian Bode – ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor
9) Adrian Oros – ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
10) Costel Alexe – ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor
11) Ion Ştefan – ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei
12) Marcel Boloş – ministrul Fondurilor Europene
13) Victor Costache – ministrul Sănătăţii
14) Monica Anisie – ministrul Educaţiei şi Cercetării
15) Bogdan Gheorghiu – ministrul Culturii
16) Ionuţ Stroe – ministrul Tineretului şi Sportului
17) Violeta Alexandru – ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale
”Guvernul va avea aceeași componență. În trei luni de zile, guvernul a realizat performanțe la care foarte puțini români s-ar fi așteptat. Sunt mulțumit de fiecare ministru, sunt oameni dedicați servirii interesului public, oameni harnici, onești”, a declarat Ludovic Orban, la finele ședinței Biroului Executiv.
Parlamentarii PNL nu vor vota guvernul Orban 2
Lista și programul de guvernare au fost trimise la Parlament în cursul acestei zile, urmând ca Birourile Permanente reunite să decidă calendarul pentru audierile miniștrilor și votul plenului reunit.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
În pofida votului primit de la conducerea PNL, miniștrii nu vor fi votați de parlamentarii partidului în ședința în care va avea loc votul de învestire întrucât obiectivul este respingerea guvernului Orban 2 pentru a da posibilitatea alegerilor anticipate.
„Parlamentarii liberali vor participa la audierile din comisii şi la votul din plen pentru asigurarea cvorumului şi nu vor vota. Important e cvorumul. Noi putem merge să votăm „împotrivă”. S-a văzut foarte clar că parlamentarii PNL sunt de încredere. E preferabil să stăm în bănci, dar asta înseamnă că nu e vot „pentru”. Obiectivul nostru reprezintă buna guvernare a României. Buna guvernare a României, din punctul nostru de vedere, nu se poate asigura cu actualul Parlament. Actualul Parlament este, practic, Parlamentul ales în decembrie 2016 şi este într-o totală contradicţie cu opţiunile, aşteptările, dorinţele cetăţenilor români”, a declarat Ludovic Orban, duminică, într-o emisiune la B1 TV.