Parchetul General, vești bune pentru șoferi: ”Dovezile înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere vor fi prelungite automat”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 12:02
Parchetul General, vești bune pentru șoferi: ”Dovezile înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere vor fi prelungite automat”
Parchetul General a venit cu vești bune pentru șoferi în plină pandemie de coronavirus

Parchetul General a venit cu vești bune pentru șoferi în plină pandemie de coronavirus și anunță că dovezile înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere vor fi prelungite automat.

Parchetul General, vești bune pentru șoferi

Conform news.ro, vestea bună venită de la Parchetul General este că şoferii nu trebuie să depună o cerere pentru acest lucru.

”La nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgenţă prin ordonanţă a procurorului a fost disjunsă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire”, a transmis Parchetul General.

”Ordonanţele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unităţile de poliţie competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situaţie excepţională”, a mai anunțat Parchetul General.

”Măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituţională”

”Precizăm că măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituţională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul de Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române”, se arată în încheierea mesajului.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vine cu vești neplăcute pentru șoferi, anunțând că rovinieta nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă din România.

Motivul pentru această decizie constă în faptul că aceasta nu se încadrează în categoria documentelor eliberate de autoritățile publice, așa cum sunt ele prevăzute în lege. Drept urmare, șoferii vor trebui să își achiziționeze o nouă rovinietă, în caz că aceasta expiră pe perioada stării de uurgență din România.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule (DRPCIV) a anunțat noul mod prin care se va realiza radierea vehiculelor în plină epidemie de coronavirus.

Așadar, radierea din circulație a unui vehicul uzat, participant la programul RABLA va fi efectuat din oficiu de către Serviciul Permise și Înmatriculări care a efectuat înmatricularea acestuia, după ce agentul economic care a emis certificatul de distrugere îl trimite către înstituție în format electronic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×