Parastas la 2 ani de la moartea Regelui Mihai. Ceremonia va avea loc la Curtea de Argeș

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
23/11/2019, 11:18
Parastas la 2 ani de la moartea Regelui Mihai. Ceremonia va avea loc la Curtea de Argeș
Sâmbătă se organizează un parastas în memoria Regelui Mihai I, ultimul rege al României. Sursa foto: antena3.ro

Un comunicat al Casei Regale anunță că sâmbătă va fi organizat un parastas la Curtea de Argeș în memoria Regelui Mihai I al României. Slujba de pomenire vine la doi ani de la moartea Regelui și va avea loc începând cu ora 12:00.

Slujbă de pomenire la 2 ani de la moartea Regelui Mihai I

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Alteța sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Sofia vor lua parte la un parastas organizat în memoria Regelui Mihai I al României. Slujba de pomenire va avea loc sâmbătă începând cu ora 12:00, la noua Catedrală Episcopală din Curtea de Argeș.

Parastasul vine la doi ani de la moartea Regelui Mihai, iar potrivit unui comunicat al Casei Regale slujba de pomenire va avea loc la mormântul Regelui Mihai I. Pentru început rugăciunea se va desfășura privat, doar în prezența familiei regale urmând ca mai apoi accesul să fie liber pentru toți oamenii care vor să ia parte la acest eveniment. După ceremonie, în Pridvor, vor putea fi depuse flori la mormânt.

Regele Mihai I al României a murit la 96 de ani

Majestatea sa Regală Mihai I al României a încetat din viață în urmă cu doi ani la vârsta de 96 de ani după ce mai bine de un an și jumătate s-a luptat cu o boală necruțătoare, leucemie. Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2016, la reședința sa privată din Elveția, iar câteva zile mai târziu, pe 13 decembrie a fost adus în țară.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui a fost depus la Castelul Peleș în Holul de Onoare, iar ulterior a fost transportat la Palatul Regal din Calea Victoriei unde a rămas vreme de două zile în Sala Tronului. Guvernul României a instituit în zilele de 14, 15 și 16 decembrie doliu național. Înmormântarea a avut loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, pe 16 decembrie.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×