Papa Francisc, nevoit să anuleze un eveniment în Roma din cauza unei afecțiuni. Suveranul Pontif, surprins în timp ce tușea și își ștergea nasul

coronavirus
Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 15:47
Papa Francisc, nevoit să anuleze un eveniment în Roma din cauza unei afecțiuni. Suveranul Pontif, surprins în timp ce tușea și își ștergea nasul
Papa Francisc, nevoit să anuleze un eveniment în Roma din cauza unei afecțiuni. Suveranul Pontif, surprins în timp ce tușea și își ștergea nasul. Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a anulat participarea la o slujbă alături de clerul din Roma din cauza unei afecțiuni, au transmis reprezentanții Vaticanului.

Papa Francisc a anulat o întrevedere din modive medicale

Vaticanul a transmis că Suveranul Pontif, în vârstă de 83 de ani, are „o ușoară indispoziție” și nu poate participa la un eveniment ce avea loc la Bazilica Sfântul Ioan din Lateran, din Roma, informeză Daily Mail.

Oficialii au precizat că Papa Francisc își va continua programul oficial, dar preferă să rămână în interiorul Vaticanului decât să călătorească prin Roma.

Momentan nu se cunoaște natura afecțiunii Suveranului Pontif, dar acesta a fost surprins de camerele de filmare în timp ce tușea și își ștergea nasul în timpul unei slujbe religioase de miercuri.

Vestea că liderul Bisericii Catolice este bolnav vine la o zi după ce alte imagini l-au surprins pe acesta în timp ce întâmpina credincioșii adunați în Piața Sfântul Petru, declarând atunci că este solidar cu cei care suferă de coronavirus.

Suveranul Pontif, susprins în timp ce tușea și își ștergea nasul

Italia este în acest moment în punctul declanșării unei epidemii de covid-19, cu mai multe orașe din nordul țării închise și călători care transmit afecțiunea din regiunea respectivă către alte zone neafectate până acum de infecție.

Roma a declarat oficial trei cazuri de coronavirus, însă toate au fost vindecate, au declarat autoritățile italiene.

Papa Francisc a pierdut o parte a unui plămân în tinerețe din cauza unei afecțiuni respiratorii. În plus, acesta suferă și de sciatică, ceea ce îl face să meargă cu dificultate.

Suveranul Pontif a avut ultima apariție în mulțime miercuri, atunci când a fost văzut strângând mâinile credincioșilor veniți la Vatican, iar pe unii copii i-a sărutat pe frunte.

Cu toate acestea, Papa a declarat anul trecut că nu acceptă să  îi fie sărutat inelul papal, explicând că această practică ar putea răspândi germeni.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×