Papa Francisc a explicat cel mai trist lucru! Ce este, de fapt, moartea

Dan Suta   
în Stiri mondene
30/05/2019, 16:47
Papa Francisc a explicat cel mai trist lucru! Ce este, de fapt, moartea
Papa a explicat ce este moartea și cum poate fi învinsă. Sursa foto: The National

Ce este moartea? Mulți filozofi au răspunsul de-a lungul mileniilor la această întrebare și este una din marile enigme ale omenirii. Știm cu toții că ne naștem și murim, dar nu știm cu certitudine dacă e ceva dincolo de viață și cum are loc, de fapt, fenomenul morții din punct de vedere spiritual, asta pentru cei care cred în existența sufletului.

Ce este moartea, în viziunea teologică a Papei Francisc

Papa Francisc a vorbit despre moarte și a explicat, din perspectivă teologică și nu numai, ce ar trebui să știm cu toții, indiferent de crezurile personale. Suveranul pontif a mărturisit într-un discurs public acum ceva timp că moartea nu poate fi una naturală atunci când îi lovește pe cei dragi și durerea pe care o produce în toate familiile este incomensurabilă.

Papa a spus că doar credința îi protejează pe oameni de viziunea nihilistă asupra morții și că este principala consolare în fața teoriilor amăgitoare prezente în toate culturile, mai ales în cele moderne. Totodată, a spus că iubirea lui Dumnezeu este mai puternică decât moartea și îi îndeamnă pe creștini să nu se îndoiască de aceasta.

Papa Francisc spune că iubirea e mai puternică decât moartea. Sursa foto: Chicago Tribune

Moartea nu e mai puternică decât iubirea

A mai spus că Iisus a învins moartea prin crucea sa și că moartea fizică are complici mai răi precum ura, invidia, avariția sau fățărnicia. ”Credința ne protejează de viziunea nihilistă asupra morții, dar și de falsele consolări ale lumii. Adevărata viață creștină nu se expune riscului de a fi amestecată cu mituri și de a ceda în fața suprestițiilor vechi sau moderne”, a spus Papa într-un discurs de-al său, conform a1.ro.

”Iubirea este mai puternică decât moartea și de aceea, trebuie să cultivăm această iubire, să o facem să crească pentru a ne putea păzi până ce fiecare lacrimă va fi ștearsă”, a mai spus Papa la un moment dat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×