Panică în India! 40 de mii de oameni în carantină din cauza unui predicator infectat cu coronavirus

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 11:32
Panică în India! 40 de mii de oameni în carantină din cauza unui predicator infectat cu coronavirus GALERIE FOTO
Zeci de mii de indieni ar putea avea probleme dinc auza unui predicator. Sursa foto - hepta.ro

Panică în India acolo unde autoritățile n-au mai stat o clipă pe gânduri și au băgat în carantină nu mai puțin de 40 de mii de oameni. Oamenii locuiau în 20 de sate din statul Punjab. Totul se întâmplă în urma unui focar de coronavirus care are ca sursă un singur bărbat.

Panică în India!

Vorbim despre un bătrân în vârstă de 70 de ani care între timp a și murit din cauza infecției cu COVID-19. Aceasta a fost însă depistată abia după decesul acestuia

Bărbatul, predicator în regiune, a ignorat sfatul de autoizolare când s-a întors dintr-o călătorie în Italia și Germania și a continuat să-și facă meseria fără nicio piedică. Vă readucem aminte că, în prezent, India are 640 de cazuri de coronavirus confirmate, 30 dintre acestea fiind în statul Punjab.

40 de mii de oameni în carantină din cauza unui predicator infectat cu coronavirus

Autoritățile se tem însă că numărul real al cazurilor pozitive poate fi unul mult mai mare. India are una dintre cele mai mici rate de testare la nivel mondial, dar eforturile pentru a mări capacitatea de testare.

De altfel, sunt temeri destul de mari conform cărora izbucnirea unei epidemii în India, țară cu 1,3 miliarde de locuitori, s-ar putea transforma într-o catastrofă.

Bărbatul care ar fi putut infecta acum zeci de mii de oameni, Baldev Singh pe numele lui, a luat parte chiar înainte să moară la o ceremonie de mari dimensiuni din cadrul festivalului Sikh, organizat cu ocazia sărbătorii Hola Mohalla.

Festivalul durează șase zile și atrage aproximativ 10.000 de oameni zilnic. La doar câteva zile de la moartea predicatorului, 19 membri ai familiei sale au fost testați pozitiv.

„Până acum am reușit să identificăm 550 de oameni care au intrat în contact direct cu el, iar numărul este în creștere. Am carantinat 15 sate din zona în care el locuia”, a declarat un oficial de rang înalt din India.

India a interzis circulația cetățenilor timp de 21 de zile, dar aceștia pot ieși din case pentru a-și cumpăra mâncare și medicamente.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×