Pandemia pe genuri. De ce bărbații trebuie să se spele mai des pe mâini decât femeile

Dan Suta   
în Stiri mondene
07/04/2020, 13:52
Pandemia pe genuri. De ce bărbații trebuie să se spele mai des pe mâini decât femeile
Femeile se spală mai des pe mâini decât bărbații, conform unui studiu. Sursa foto: Wikihow

Un studiu interesant realizat de cercetătorii americani scoate la iveală faptul că bărbații ar trebui să fie mai atenți la măsurile de protecție în această perioadă. De pildă, ar trebui să se spele mai des pe mâini decât femeile.

Spălatul pe mâini, pe genuri

Carl Borchgrevnik, cel care a condus acest studiu, profesor universitar la Michigan State University, SUA, susține că puțini oameni se spală corect pe mâini, iar dacă facem un raport despre cât de atenți sunt bărbații, comparativ cu femeile, la sănătatea lor, concluziile sunt neașteptate.

„Dacă sunteți într-o toaletă de aeroport și vă întreabă cineva dacă v-ați spălat pe mâini, ce veți spune? Normal că o să susțineți că ați făcut-o, chiar dacă nu e adevărat”, își începe argumentația cercetătorul, potrivit CNN.

Bărbații nu sunt invincibili în fața virusurilor

Potrivit studiului realizat de cei din Michigan, 15% dintre bărbați nu s-au spălat deloc pe mâini după folosirea toaletei, comparativ cu 7% dintre femei, iar 50% dintre bărbați au folosit săpunul, comparativ cu 78% dintre doamne.

Observând acest comportament, Borchgrevnik a ajuns la concluzia că tendința de spălare a mâinilor este mai mare dacă în toaletă bărbații nu sunt singuri și scade atunci când în preajmă nu e nimeni.

Cercetătorul american susține că acest decalaj de gen este o realitate, iar motivul principal când vine vorba de banala spălare a mâinilor este că femeile au fost mult mai pregătite, având rolul de protectoare a gospodăriei, față de bărbați.

Cu alte cuvinte, comportamentul a fost învățat mai ușor de către femei căci ele au avut mereu rolul de îngrijire a gospodăriei, față de bărbați care sunt ceva mai superficiali. Evident că lucrurile s-au schimbat, însă acest studiu arată că există măsuri de protecție care sunt abordate diferit, chiar și în funcție de gen.

Specialistul american mai spun, apropo de pandemia de coronavirus, că mulți bărbați se cred prea duri ca să le fie frică de germeni sau virusuri, așa că bravează de cele mai multe ori până când își dau seama că nu sunt atât de invincibili.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×