Metoda ingenioasă găsită de o profesoară pentru a le aminti elevilor să se spele des pe mâini. De notat!

Dan Suta   
în Stiri mondene
01/04/2020, 11:34
Metoda ingenioasă găsită de o profesoară pentru a le aminti elevilor să se spele des pe mâini. De notat!
O profesoară din Missouri, Statele Unite ale Americii, a găsit cea mai tare metodă să le amintească elevilor să se spele pe mâini. Sursa foto: Facebook Shauna Woods

Ni se spune zi de zi, să ne spălăm mai des pe mâini pentru a ține coronavirusul la distanță. Pentru a se asigura că elevii ei respectă această regulă minimă, o profesoară din America a găsit o metodă cu totul ingenioasă.

O profesoară din America a găsit metoda prin care elevii nu uită să se spele pe mâini

Shauna Woods din statul american Missouri susține că învățăceii uită uneori să se spele pe mâini, iar la vârstele școlare acest lucru e oarecum normal căci sunt plini de energie și s-ar juca non-stop, deci atenția lor este complet acaparată de cele mai multe ori.

Dacă în cazul adulților există o oarecare conștientizare a importanței spălării mâinilor mai ales în această perioadă, în cazul copiilor trebuie să vii cu ceva care să pară ca o joacă.

Cine se spală pe mâini, primește un cadou!

Doamna Woods a găsit metoda perfectă: a transformat banală rutină de igienă personală în ceva distractiv.

Profesoara a găsit o tehnică prin care a reușit să îi protejeze pe copii de răceli și gripă pe care o aplică mai ales în sezoanele reci ale anului, iar ideea ei funcționează nemaipomenit mai ales acum, în plină pandemie de coronavirus.

Femeia folosește o ștampilă specială, pe care o utiliza în special pentru caiete și cărți, pe care o aplică pe mâinile elevilor la începutul orelor.

De fiecare dată când aceștia au ceva de făcut, ori la finalul cursurilor, dacă vor să obțină un cadou de la profesoară, aceștia sunt nevoiți să se spele pe mâini.

Regula este simplă și a dat roade până acum: pentru puncte în plus la examene sau pentru un premiu, ei trebuie să se spele atât de bine încât să șteargă ștampila de pe mâini.

Profesoara a explicat de ce a ales ștampilarea elevilor. Doamna Woods susține că este cel mai bun mod de a le aminti elevilor că trebuie să se spele pe mâini mai des, căci ștampila are un impact vizual mai puternic decât orice alt sfat pe care le-ar primi aceștia, chiar și de la doctorul școlii.

Drept cadou, elevii primesc de cele mai multe ori săpunuri în forme de figurine, iar bătălia pentru a pune mâna pe un astfel de săpun special este mare de fiecare dată.

profesoară
Câteva din cadourile pe care le primesc elevii după ce se spală pe mâini

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×