Pandemia de coronavirus ar putea pune la pământ multe companii aeriene, avertizează directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr, transmite Reuters. Acesta spune că industria aviatică se va trezi într-o ”lume complet diferită” după această criză.
Pandemia de coronavirus va pune la pământ multe companii aeriene
Directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr, spune că singura șansă de supraviețuire a industriei aviatice o reprezintă ajutoarele de stat.
Conducerea Lufthansa s-a văzut nevoită să taie masiv din zboruri, a redus programul de lucru al angajaţilor şi a suspendat acordarea de dividende planificată pentru acest an pentru a încerca să facă faţă impactului economic al crizei cauzată de coronavirus.
Ajutorul de stat, singura șansă de supraviețuire a companiilor aeriene
”Domeniul nostru de business, şi vorbesc după 30 de ani de experienţă, este într-o situaţie extraordinară. De câteva săptămâni nimeni nu a mai dorit să zboare. Acum, aproape nimeni nu mai poate”, a afirmat Carsten Spohr, CEO-ul Lufthansa.
Grupul german nu a solicitat încă credite de la stat, preferând să reducă costuri unde poate pentru a trece peste o criză care a forţat compania să reţină la sol 700 de avioane şi să reducă transportul de pasageri cu 95%.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5570 de lei în a doua zi de Crăciun!
”Vom cere statului sprijin activ atunci când va fi necesar. Încă nu este”, a spus Spohr, adăugând că Lufthansa este în discuţii cu banca de dezvoltare KfW, bancă deţinută de statul german.
”Cu cât această criză va dura mai mult, cu atât este mai probabil ca viitorul sectorului aerian să nu poată fi asigurat fără ajutoare de stat. (…) Această criză va transforma structural industria noastră. Dar credem că suntem bine pregătiţi şi avem experienţă în managementul de criză”, a mai notat Carsten Spohr.
IATA, organizaţia ce reprezintă la nivel internaţional industria aviatică, estimează deja că industria va avea nevoie de până la 200 de miliarde de dolari sprijin din partea guvernelor naţionale.