Ce se întâmplă cu biletele de avion când e stare de urgență în țară! Decizii ale companiilor aeriene care operează în România

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 12:58
Ce se întâmplă cu biletele de avion când e stare de urgență în țară! Decizii ale companiilor aeriene care operează în România GALERIE FOTO
Tarom a anunțat ce se întâmplă cu biletele deja achiziționate. Sursa foto - hepta.ro

Starea de urgență decretată în România schimbă din mers lucrurile. Printre cele mai afectate domenii se află și turismul. Astfel, trebuie să știi ce se întâmplă cu biletele de avion în această perioadă destul de agitată din țară! Am pus mai multe întrebări companiilor aeriene și am aflat cum și-a gândit fiecare strategia.

Ce se întâmplă cu biletele de avion când e stare de urgență în țară!

Cea mai importantă companie, cea de stat, permite o reprogramare a călătoriilor pentru date viitoare. Astfel, TAROM nu percepe nicio taxă de modificare și îți permite chiar și schimbarea destinației, pe lângă dată. Există o condiție – lucrul acesta se aplică pentru biletele cu cel putin o data de calatorie (dusul sau dusul si intorsul) programata pana la 31 mai 2020 – inclusiv.

Interesant este că pasagerii au posibilitatea de a alege noua data si/sau destinatie, oricand în următoarele 12 luni de la data de emitere a biletului. Pentru detalii și pentru a beneficia de această facilitate contactați agentul emitent, Call-Center TAROM sau orice agenție TAROM. Mai mult de atât, cine vrea să afle și alte detalii poate să dea click AICI.

Decizii ale companiilor aeriene care operează în România

Poate a doua companie aeriană ca importanță în România, Wizz Air duce lucrurile chiar mai departe. Astfel, toți pasagerii afectați în această perioadă de zborurile anulate sunt informați pe mail despre întreaga situație și, atenție, primesc in contul Wizz Air 120% din suma platita pe bilet.

Concret, cine a plătit 100 de euro, primește înapoi în cont 120 de euro. În mod evident, suma poate fi folosita in urmatoarele 24 de luni (2 ani) strict pentru achiziția de servicii Wizz Air. Suma cheltuita poate fi si restituita (refund), fiind necesara completarea unor documente. Totul despre întreaga situație AICI

Se schimbă lucrurile atunci când vorbim despre Blue Air. Compania aplică politici diferite pentru zborurile operate catre diverse destinatii. Concret, in functie de ruta, pentru unele bilete se ofera posibilitatea modificarii gratuite a datei de calatorie si/sau a rutei.

Există și posibilitatea ca pasagerul să primească înapoi contravaloarea biletului sub forma de voucher, ce poate fi utilizat ca o reducere din costul viitoarelor bilete/servicii achizitionate de la Blue Air. Sunt bilete pentru care modificarile se supun conditiilor Blue Air de calatorie. Mai multe detalii AICI.

O altă companie low cost, Ryanair permite schimbarea gratuita a biletelor cu date de calatorie in luna martie, sau restituie suma platita, la cerere. Irlandezii fac lucrul acesta deocamdată doar pentru biletele cu plecare până pe 31 martie. Află totul AICI.

Un alt operator important British Airways a venit și el cu soluții. Astfel, dacă aveați programată o călătorie intre 14 martie si 31 mai 2020, trebuie să știți va puteti anula rezervarea, in schimbul unui voucher valabil 12 luni. Evident, acesta poate fi folosit ulterior pentru orice rezervare strict in reteaua British Airways.

Mai mult de atât, se poate face rebooking gratuit pentru toate zborurile rezervate pana pe 31 mai 2020. Toți cei care vor să afle mai multe detalii, o pot face AICI

Pentru Qatar Airways lucrurile sunt la fel de clare! Cine are o rezervare cu date de calatorie pana pe 30 iunie 2020, sau intentionati sa achizitionati un bilet pentru acest interval, puteti modifica gratuit datele de calatorie, cu pana la 3 zile inaintea primului zbor.

Și în acest caz, există posibilitatea obținerii a unui voucher pentru suma cheltuita. Voucherul este valabil preț de un an de zile începând cu data emiterii. Află totul AICI.

Turcii de la Turkish Airlines au anunțat deja că pentru bilete achizitionate inainte de 31 martie 2020 cu data de calatorie pana la finalul anului, taxa de modificare este zero. Totuși, compania oferă și o altă posibilitate – puteți să faceți deocamdată anularea, după care să păstrați biletul ca open ticket, pentru momentul in care va veti hotari. Află mai multe detalii AICI.

Grupul Lufthansa, adică Lufthansa, Austrian Airlines și SWISS a transmis un comunicat prin care a anunțat că absolut toate rezervarile facute inainte de 5 martie 2020, cu date de calatorie pana pe 30 aprilie 2020, pot fi modificate (reprogramate) gratuit pana la finalul anului.

Interesant este că daca aveti un bilet emis inainte de 12 martie 2020, cu date de calatorie pana pe 30 aprilie 2020, il puteti anula gratuit. După care aveți la dispoziție timp mai mult ca să vă decideți pana pe 1 iunie pentru ce date veti face reprogramarea. Mai multe detalii AICI pentru Lufthansa, AICI pentru Austrian Airlines si AICI pentru SWISS.

La Air France, orice zbor rezervat inainte de 31 martie 2020, poate fi reprogramat gratuit pana pe cel tarziu 31 mai 2020. Mai mult de atât, dacă aveti un bilet refundable, puteti cere chiar restituirea banilor. Totuși, dacă nu dețineți un asemenea tichet, puteti solicita suma platita sub forma unui voucher valabil 1 an. Află totul AICI.

Indiferent de destinație, daca aveti un bilet al carui numar incepe cu 074, emis inainte de 31 martie 2020 si valabil pentru calatorii pana pe 31 mai 2020, puteti solicita gratuit reprogramarea plecării la KLM. Mai multe detalii AICI.

Se merge, în mare, pe aceeași linie și la fly Dubai. Astfel, dacă zborul tău a fost anulat, poti cere schimbarea gratuita a datelor calatoriei pana pe 31 martie 2020. Există totuși și o condiție – următorul zbor sa se efectueze la cel mult 60 de zile de la data initiala de incepere a calatoriei.

Dacă nu vrei să faci acest lucru și îți dorești să pleci după această zi, atunci plătești diferenta de tarif. De asemenea, se pot cere refund-uri. AICI este detaliat totul.

Grecii de la Aegean Airlines oferă și ei schimbarea gratuita a datelor de calatorie pana pe 30 aprilie 2020, pentru bilete cu data de calatorie pana pe 20 octombrie 2020. Mai multe detalii AICI.

Pentru Aeroflot găsești tot ce trebuie AICI, în timp Air Serbia, îți explică AICI tot ce ai de făcut. Pentru Pegasus Airlines ai AICI toate informatiile de care ai nevoie. De remarcat că pentru Lauda se aplica conditiile de anulare/rebooking ale Ryanair.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×