Pană masivă de curent! Guvernul venezuelean denunță un „atac electromagnetic”

Claudiu Ilie    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
23/07/2019, 09:00
Pană masivă de curent! Guvernul venezuelean denunță un „atac electromagnetic” GALERIE FOTO
Pana de curent a lovit și capitala Caracas. Sursa foto - facebook

Pană masivă de curent în Venezuela. Chiar capitala Caracas, dar și alte regiuni au rămas în intuneric după ce a avut loc o nouă pană, una pe care Guvernul țării o consideră deja un atac electromagnetic. Întreruperea de curent a afectat de data aceasta și rețeaua de distribuție a apei, serviciile de transport public, dar și legăturile telefonice. Nu mai puțin de 23 de state venezuelene au fost afectate.

Pană masivă de curent!

„Primele elemente ale anchetei realizate in regiunea Caroni (din sudul Venezuelei) sugereaza ca este vorba de un atac electromagnetic vizand sa afecteze sistemul de productie hidroelectric”, a explicat ministrul comunicării Jorge Rodriguez, singurul oficial care a și promis de altfel că rețeaua electrică națională va fi repusă în funcțiune „în cel mai scurt timp posibil”.

A fost haos total preț de momente bune după ce semafoarele din capitală n-au mai funcționat. Au avut loc ambuteiaje serioase pe care polițiștii au tras din greu să le rezolve. Bancomatele au devenit și ele indisponibile, fapt ce a atras furia unora, mai ales că Venezuela este o țară copleșită de hiperinflație și banii lichizi, în special bancnotele mari, sunt foarte greu de găsit.

Pană masivă de curent! Pană
Opoziția acuză actuala putere. Sursa foto – EPA-EFE/RAUL MARTINEZ

Guvernul denunță un „atac electromagnetic”

„Mi-e foame, as vrea sa mananc ceva, dar nu mai este niciun loc care sa accepte plata cu cardul de credit” a declarat Hernan Montalvo, un locuitor al Caracasului. Valuri de pietoni au invadat trotuarele după închiderea metroului. „Incearca sa ascunda amploarea tragediei rationalizand intreaga tara, dar esecul iti sare in ochi: au distrus reteaua electrica si nu au solutii”, a reactionat pe o rețea de socializare liderului opozitiei Juan Guaido, președintele parlamentului, cel care în ianuarie s-a autoproclamat președinte interimar al Venezuelei și a cărui legitimitate este recunoscută de aproximativ 50 de state, în frunte cu SUA.

Dacă actuala putere crede că este atacată de afară, opozitia pune aceste întreruperi de curent pe seama neglijenței și a corupției guvernului. Vă reamintim că pana de curent survine într-un context diplomatic tensionat cu SUA, pe care autoritățile de la Caracas le-a acuzat că i-au violat spațiul aerian cu un avion de spionaj.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×