Pacienți cu coronavirus la Spitalul Universitar din București! S-a deschis o anchetă epidemiologică – Update

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 15:02
Pacienți cu coronavirus la Spitalul Universitar din București! S-a deschis o anchetă epidemiologică – Update GALERIE FOTO
Pacientul a fost testat după câteva zile de la internare. Sursa foto - facebook

Alertă la Spitalul Universitar din București, acolo unde un pacient aflat pe dializă a fost depistat pozitiv cu coronavirus! De altfel, chiar în aceste momente este în plină desfășurare o anchetă epidemiologică. Un alt pacient a fost confirmat la aceeași unitate medicală în urmă cu puțin timp.

UPDATE, 15:03 Se pare că sunt doi pacienți cu coronavirus la Spitalul Universitar, cel cu dializă despre care autoritățile au informat astăzi a ajuns de la o clinică privată. S-a deschis anchetă epidemiologică la Universitar.

Știrea inițială: Pacient aflat pe dializă, depistat pozitiv cu coronavirus!

Mai mult de atât, toată echipa care a fost de gardă, medicul, trei asistente și o infirmieră, va fi testată și va intra în izolare.

Trebuie specificat că bărbatul venise luni de la o clinică particulară cu pneumonie. Acesta a fost adus de urgență la cel mai mare spital din țară. Medicii au luat decizia de a-l interna într-un salon unde se mai aflau și alți doi pacienți cu probleme respiratorii.

Bărbatul este internat la Spitalul Universitar din București!

Acesta a fost testat împotriva coronavirusului abia vineri. Acum, unul dintre pacienții care au stat lângă el a și fost trimis la „Victor Babeș”, iar al doilea merge la Matei Balș.

Potrivit informațiilor Antena 3, personalul medical nu știa că pacientul este purtător al acestui virus și nu s-a protejat corespunzător.

Culmea, la internare, bărbatul a declarat că nu a călătorit în străinătate în ultima vreme și nici nu știa să fi intrat în contact cu vreun pacient diagnosticat cu noul coronavirus.

Vă readucem aminte că, până acum, șapte cetăţeni români au decedat în străinătate ca urmare a infecţiei cu COVID-19 – şase în Italia şi 1 în Franţa. Anunțul a fost confirmat chiar de reprezentanții MAE care precizează că 30 de cetăţeni români aflaţi în afara ţării au fost infectaţi cu COVID – 19.

Concret, în conformitate cu informaţiile obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 30 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 – 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia şi 1 Franţa.

În funcție de evoluția pandemiei am putea discuta în curând de mai multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus pentru cetățenii români aflați dincolo de granițe.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×