Oscar 2020. Un român se află pe lista nominalizărilor

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 15:24
Oscar 2020. Un român se află pe lista nominalizărilor
Mihai Mălaimare Junior se numără printre nominalizații la premiile Oscar 2020. Sursa foto: Facebook

Gala premiilor Oscar din 2020 se apropie cu pași repezi, iar lupta pentru mult-râvnitele trofee se anunță mai strânsă ca niciodată. Pe lista nominalizaților la cele mai înalte distincții cinematografice a fost inclus și un român, fiul unui îndrăgit actor de teatru și film.

Jojo Rabbit, filmul lui Mălaimare Junior, pe lista nominalizărilor la Oscar 2020

Este vorba despre Mihai Mălaimare Junior, directorul de imagine al producției „Jojo Rabbit”, o satiră comică ce poartă semnătura regizorului Taika Waititi și urmărește povestea unui băieţel german care află că mama sa ascunde o fată evreică în mansarda casei, în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

De parcă acest aspect nu ar fi fost suficient, intriga este completată de prietenul imaginar al micuțului, o versiune imbecilă a lui Adolf Hitler. Potrivit presei de peste ocean, pelicula candidează la șase categorii, astfel că este foarte posibil să obțină cel puțin un premiu Oscar.

Cine este Mihai Mălaimare Junior. A fost directorul de imagine al unui alt film celebru

În vârstă de 44 de ani, Mihai Mălaimare Junior, fiul actorului Mihai Mălaimare, se bucură de un real succes în lumea filmului de la Hollywood. Pe lângă „Jojo Rabbit”, cel mai recent proiect al său, acesta a fost directorul de imagine al filmului „Nina”, de Cynthia Mort, iar, în 2014, a fost elogiat de presa de specialitate pentru imaginea filmului „Umblând printre morminte”, de Scott Frank, cu Liam Neeson în rol principal.

În anul 2013, a fost premiat de criticii americani, la gala National Society of Film Critics, unde s-a impus la categoria „cea mai bună imagine”, pentru pelicula „The Master”, de Paul Thomas Anderson. Totodată,, Mihai Mălaimare Jr. a primit, în 2012, premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru acelaşi film, fiind nominalizat şi la prestigioasele Satellite Awards şi Critics’ Choice Awards.

De asemenea, Mihai Mălaimare Junior a colaborat cu Francis Ford Coppola la realizarea filmelor „Tinereţe fără tinereţe” (2007) şi „Tetro” (2009). Potrivit spuselor sale, relația profesională cu unul dintre cei mai cunoscuți regizori din Cetatea Filmului s-a transformat rapid într-o frumoasă prietenie.

E deja o relație de prietenie. Am trecut prin atîtea împreună și nu simt deocamdată nevoia să lucrez cu alt regizor. Am făcut două filme împreună, dar atît de diferite” – Mihai Mălaimare Junior

Sunt convins că următorul o să aibă un cu totul alt stil vizual. Am învățat de la Francis că e important să rișți și uneori chiar să mergi împotriva curentului. După fiecare discuție cu el îmi vin idei noi” – Mihai Mălaimare Junior

E senzațional că nu-ti spune pur și simplu cum vede el un proiect. Îți da mai degrabă o direcție, o idee, un indiciu și apoi te lasă pe ține să descoperi noi modalități de exprimare. Nu simt nevoia să schimb regizorul. Asta nu înseamnă că nu voi lucra și în alte proiecte. E important să experimentezi și să înveți”  – Mihai Mălaimare Junior

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×