Organizația Mondială a Sănătății, avertisment pentru țările din Asia: ”Epidemia este departe de a fi încheiată”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 10:01
Organizația Mondială a Sănătății, avertisment pentru țările din Asia: ”Epidemia este departe de a fi încheiată”
Organizația Mondială a Sănătății a lansat un avertisment pentru țările din Asia și Pacific, precizând că epidemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un avertisment pentru țările din Asia și Pacific, precizând că epidemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat.

Organizația Mondială a Sănătății, avertisment pentru țările din Asia

”În ciuda tuturor măsurilor adoptate, riscul de transmitere în regiune nu va dispărea atât timp cât va continua pandemia”, este avertismentul pentru țările din Asia al lui Takeshi Kasai, director regional pentru Pacificul de Vest în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

”Epidemia este departe de a fi încheiată în Asia şi Pacific. Aceasta va fi o luptă pe termen lung şi nu putem coborî garda”, a declarat Takeshi Kasai în cadrul unei informări de presă online, conform Reuters.

”Avem nevoie ca fiecare ţară să continue să se pregătească pentru transmiterea comunitară pe scară largă. Ţările cu resurse limitate sunt prioritare, cum ar fi naţiunile din zona Pacificului, întrucât acestea trebuie să trimită mostre către alte ţări pentru diagnostic, iar restricţiile de transport îngreunează acest demers”, a continuat el.

”Importarea rămâne un motiv de îngrijorare”

Takeshi Kasai a avertizat că ţările care au raportat o reducere a numărului de cazuri nu ar trebui să lase garda jos, în caz contrar virusul ar putea reveni. Țările din Asia, și în special China, au început să ridice interdicțiile populației.

”În timp ce ţările şi zonele din această regiune au demonstrat cum să se aplaneze curba, focarele continuă să apară în locuri noi, iar importarea rămâne un motiv de îngrijorare”, a spus consilierul tehnic al organizaţiei, Matthew Griffith.

Chinezii au redeschis piețele de animale după o pauză de mai bine de trei luni cauzată de virusul COVID-19, iar lumea se îngrămădește să cumpere lilieci, șerpi, scorpioni sau carne de câine și de pisică.

China a raportat din ce în ce mai puține cazuri de infectări cu COVID-19, iar cele anunțate sunt ale unor persoane venite din străinătate. În aceste condiții, Guvernul de la Beijing a stopat multe dintre măsurile de siguranță.

Mai multe, populația este încurajată să revină la viața normală pentru ca economia să-și poată reveni după lunile grele provocate de pandemia de coronavirus care a afectat cel mai mult orașul Wuhan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×