Chinezii au redeschis piețele de animale: ”Toată lumea crede că focarul s-a terminat”

în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 15:19
Chinezii au redeschis piețele de animale: ”Toată lumea crede că focarul s-a terminat”
Chinezii au redeschis piețele de animale după o pauză de mai bine de trei luni

Chinezii au redeschis piețele de animale după o pauză de mai bine de trei luni, iar lumea se îngrămădește să cumpere lilieci, șerpi, scorpioni sau carne de câine și de pisică.

Chinezii au redeschis piețele de animale

Piețele în care animalele sălbatice sau domestice sunt vândute ca hrană sau ca tratamente miraculoase au fost redeschise și funcționează la fel cum o făceau înainte de explozia virusului COVID-19, iar chinezii le-au luat cu asalt.

Conform Mediafax, un corespondent al Daily Mail a relatat cum mii de clienți se îndreptau sâmbătă spre o astfel de piață din Guilin, oraș aflat în sud-vestul Chinei.

”Toată lumea crede că focarul s-a terminat și nu mai există motive de îngrijoare. Pentru chinezi, coronavirusul este acum doar o problemă pe care o au alte țări”, a spus corespondentul publicației britanice.

Wuhan era singurul oraș din China care mai este izolat

China a raportat din ce în ce mai puține cazuri de infectări cu COVID-19, iar cele anunțate sunt ale unor persoane venite din străinătate. În aceste condiții, Guvernul de la Beijing a stopat multe dintre măsurile de siguranță.

Mai multe, populația este încurajată să revină la viața normală pentru ca economia să-și poată reveni după lunile grele provocate de pandemia de coronavirus care a afectat cel mai mult orașul Wuhan.

Guvernul de la Beijing promovează teorii ale conspirației, conform cărora focarul nu a început în China. O declarație a unui medic din Italia, care a vorbit că în țara sa au apărut primele semne încă din noiembrie anul trecut, i-a ajutat pe chinezi să abordeze acest subiect.

Sîmbătă, Wuhan era singurul oraș din China care mai era izolat, însă chiar și acolo restricțiile au început să fie ridicate, iar trenurile de mare viteză au primit permisiunea de a intra și a ieși din localitate.

Medicii chinezi susțin că multe cazuri nu sunt raportate, iar pacienții asimptomatici nu sunt incluși în statisticile oficiale. Două asistente medicale din Wuhan au afirmat, sub protecția anonimatului, că sunt situații în care pacienții îndeplinesc criteriile pentru a fi declarați infectați, dar autoritățile ignoră acest lucru pentru a raporta cât mai puțin cazuri noi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×